Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum scapi de migrene cu remedii naturale

Sursa foto: Pexels

Soluții simple care te ajută să scapi de durerile de cap

De multe ori stresul și suprasolicitările vin la pachet cu dureri de cap supărătoare, care în timp pot crește în intensitate. De sute de ani, oamenii au folosit uleiuri esențiale, plante medicinale și alte remedii pentru a combate astfel de afecțiuni.

Dacă îți dorești să găsești o alternativă naturală la medicamentele pe care le folosești împotriva migrenelor, iată câteva remedii excelente pe care să le încerci.

Cuișoarele

Pe lângă faptul că sunt unele dintre cele mai apreciate condimente din gastronomie, cuișoarele au și un potențial terapeutic extraordinar, oferind o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acestea pot fi folosite cu succes împotriva durerilor de cap, datorită proprietăților răcoritoare, relaxante și de ameliorare a durerii.

Poți beneficia de efectele binefăcătoare ale acestui tratament naturist vechi, zdrobind câteva cuișoare și punându-le într-un săculeț de pânză pentru a inhala mirosul ori de câte ori ai nevoie de ameliorarea migrenelor.

O altă metodă eficientă este masarea frunții și a tâmplelor cu un amestec realizat din două picături de ulei de cuișoare, o lingură de ulei de cocos și sare de mare.

Câteva picături de ulei esențial de cuișoare poți adăuga și în difuzorul de aromaterapie. Aroma care se va răspândi în cameră va crea atmosfera relaxantă de care ai nevoie pentru a te elibera de stres și va ajuta la ameliorarea migrenelor.

Uleiul esențial de mentă

Din timpuri îndelungate menta a fost folosită în tratamentele alternative. Mentolul ajută mușchii să se relaxeze și ameliorează durerea, de aceea uleiul esențial de mentă este foarte eficient în tratarea durerilor de cap.

Tot ceea ce trebuie să faci este să-ți masezi fruntea, ceafa și tâmplele cu una sau două picături de ulei de mentă și să repeți procesul dacă durerea persistă.

Alte uleiuri esențiale pe care le poți folosi cu succes împotriva durerilor de cap sunt uleiul de lavandă și cel de rozmarin. Un aspect important de reținut, însă, este că uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și nu trebuie aplicate pe piele nediluate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy