Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Trucuri pentru a ține departe mirosurile neplăcute

Sursa foto: Pexels

Remedii naturale simple și rapide

Odată cu sezonul cald pot apărea și surprizele olfactive neplăcute ale transpirației. Deși este natural și firesc să transpiri, acest lucru este departe de a fi plăcut având în vedere că ne dorim să lăsăm în urma noastră un miros care face plăcere, nu unul care ține oamenii la distanță.

Iată câteva metode care te pot ajuta să te simți confortabil în pielea ta, fără a avea bătăi de cap în privința transpirației.

Apă cu oțet de mere

Băile cu oțet de mere și apă ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute ale pielii, datorită proprietăților antiseptice ale oțetului, care omoară bacteriile și echilibrează PH-ul.

Trebuie doar să dizolvi o lingură de oțet într-un lighean cu apă, iar „poțiunea magică” este gata de folosit pentru spălarea corpului. Pentru a ține departe mirosul neplăcut al picioarelor, ține-le timp de aproximativ 20 de minute în amestecul de apă cu oțet.

În cazul axilei, cu ajutorul unei dischete demachiante poți aplica un amestec format dintr-o parte de oțet de mere și o parte apă, lăsând să acționeze peste noapte.

Ulei esențial de mentă și lavandă

Datorită proprietăților antibacteriene, uleiurile esențiale îți pot fi un aliat de nădejde când vine vorba de combaterea mirosului corporal neplăcut.

Fie că folosești uleiul esențial de mentă sau pe cel de lavandă, nu uita că acestea sunt foarte concentrate, așadar asigură-te că le folosești în formă diluată pentru a nu-ți provoca iritații. De exemplu, poți dilua câteva picături din uleiul esențial ales în ulei de cocos.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o armă recunoscută împotriva mirosurilor care provoacă neplăceri olfactive. Îl poți folosi în timpul dușului, masând zonele problematice cu pulbere de bicarbonat de sodiu, iar după ce pielea este uscată bine, aplică-l pe tălpi și în zona axilei pentru distrugerea bacteriilor.

Nu uita ca în sezonul cald, când transpiri cel mai mult, să consumi băuturi și alimente care ajută la reducerea transpirației, precum legume verzi, fructe, ceai verde și ceai de salvie. De asemenea, evită purtarea hainelor din materiale sintetice și optează pentru materiale precum inul, bumbacul sau mătasea.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy