Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți reveni în forță la birou după vacanța de iarnă

Sursa foto: Pexels

Trucuri simple pentru o acomodare mai ușoară

Apropierea primei zile de lucru după minunata vacanță de iarnă, pe care ți-ai fi dorit să o prelungești la nesfârșit, nu este tocmai un lucru care să te bucure.

Dimpotrivă, revenirea la birou, la programul încărcat, cu un flux mare de task-uri obositoare, este pentru cei mai mulți foarte stresantă, devenind o reală provocare.

Descoperă în continuare câteva trucuri simple care te vor ajuta să ai parte de o tranziție lină la activitatea profesională.

Astfel, după revenirea din concediu, vei reuși să rămâi mai relaxat și să-ți menții bunăstarea emoțională.

Stabilește-ți prioritățile

Indiferent că te-ai bucurat de 5 zile libere sau de 10, îți va fi imposibil să le faci într-o singură zi recapitularea completă.

De aceea, asigură-te că pui la punct lista de priorități și te ocupi pe rând de fiecare sarcină importantă în parte.

„Strică” puțin rutina

Activitățile obișnuite dau sentimentul de familiaritate, siguranță și confort, însă pot deveni și plictisitoare uneori. Pe de cealaltă parte, schimbarea modului în care faci lucrurile ajută la „resetarea” mindset-ului legat de realizarea anumitor sarcini.

Poți alege să te trezești mai devreme cu 10 minute pentru a face câteva exerciții de streching, spre exemplu, să urmezi un alt traseu către job ascultând un podcast în loc de radio, sau să discuți direct cu un coleg despre viitorul proiect în loc să-i spui ce ai de zis prin e-mail.

Include în program mici recompense

Prima zi de lucru după concediu este probabil la fel de neplăcută ca începerea școlii după vacanța de vară. Tocmai de aceea vei dori să-ți faci mai ușoară și mai puțin stresantă această zi aglomerată.

Poți face asta asigurându-te că incluzi în program mici activități care îți aduc bucurie, precum savurarea cafelei în spațiul preferat, întâlnirea cu colegii pentru prânz sau planificarea unei întâlniri cu prietenii la cină, după terminarea programului de lucru.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy