Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce beneficii îți aduce cafeaua neîndulcită

Sursa foto: Pexels

De ce să consumi cafeaua fără zahăr

Cafeaua îndulcită și poate cu puțin lapte adăugat este pentru mulți un elixir fără de care nicio zi nu ar mai fi la fel de frumoasă.

Cu toate acestea, beneficiile pe care le aduce consumul de cafea neîndulcită pentru sănătate, conform cercetătorilor, ar putea să schimbe obiceiurile multor iubitori ai „licorii magice”. Îmbunătățirea memoriei, menținerea sănătății inimii, prevenirea demenței și prelungirea vieții sunt doar câteva dintre efectele uimitoare pe care le are consumul mult apreciatei băuturi neîndulcite.

Te ajută să ai o memorie mai bună

Dacă alegi să bei cafeaua fără zahăr, acest obicei poate contribui la îmbunătățirea memoriei. Asta deoarece cofeina poate să blocheze neurotransmițătorul adenozină, îmbunătățind activarea neuronală, și eliberează neurotransmițătorii benefici.

Te poate ține departe de bolile hepatice

Un al beneficiu uriaș al consumului de cafea neîndulcită este protejarea ficatului. Conform cercetărilor efectuate în acest sens, s-a concluzionat că poate să contribuie semnificativ la reducerea riscului de ciroză (cu până la 80%).

Nu uita că menținerea unui ficat sănătos este crucială, având în vedere că acesta îndeplinește mai mult de 500 de funcții foarte importante pentru organism. Așadar, nu ezita să-l susții și prin acest obicei sănătos de a bea cafeaua amară, fără a o îndulci.

Îți susține metabolismul

Există cercetări care au demonstrat că iubita „licoare” neagră neîndulcită poate să contribuie la accelerarea metabolismului și chiar la pierderea kilogramelor în plus. Asta deoarece cafeaua ar afecta stocarea grăsimilor în celule, stimula metabolismul și promova microbiomul intestinal.

Te protejează de Alzheimer și demență

Conform studiilor efectuate, consumul în mod regulat al cafelei neîndulcite poate să reducă semnificativ riscul de demență, mai exact cu până 65%.

Așadar, acest obicei important nu doar că îți îmbunătățește concentrarea și memoria, dar te și ajută să îmbătrânești sănătos.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy