Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Italia ia măsuri pentru limitarea numărului de turiști

Sursa foto: Pexels

Măsuri drastice pentru a face față milioanelor de vizitatori

După terminarea pandemiei, Italia a devenit una dintre cele mai populare destinații din lume. Unele centre urbane italiene sunt sufocate de revenirea vizitatorilor, conform cotidianului „La Stampa”.

Orașele și localitățile din peninsulă sunt asaltate de milioane de turiști provocând pentru localnici „situații periculoase”.

Pentru a evita să fie copleșită de turiști, acum, în apropiere de sezonul estival, Italia a decis luarea unor măsuri drastice.

În Toscana va fi interzis accesul pentru mașini și motociclete din această vară, iar în Portofino autoritățile au impus amenda de 275 de euro pentru cei care se opresc pe străzile din centru.

Ce restricții au impus autoritățile din Alto Adige

Conform CNN, regiunea autonomă din Italia, Alto Adige sau Bolzano – Tirolul de Sud, a introdus o limită pentru vizitatorii care petrec noaptea în hotelurile din această zonă și a impus chiar și o interdicție privind deschiderea unor noi unități de cazare.

Responsabilul pentru turism, Arnold Schuler, care a propus noua lege, a declarat că această regiune „a ajuns la limită”.

„Am ajuns la limita resurselor noastre, am avut probleme cu traficul, iar rezidenții au dificultăți în a găsi spații de locuit”, a adăugat acesta. Prin măsurile luate se urmărește astfel, garantarea calității vieții pentru localnici și turiști.

Numărul de vizitatori va fi limitat

Legea promulgată în septembrie 2022 interzice deschiderea unei noi locuințe (inclusiv Airbnb) sau adăugarea mai multor camere fără permisiunea autorităților.

Pentru a fi stabilit numărul de vizitatori permis în regiune, proprietarii de unități de cazare au obligația ca până pe 30 iunie să raporteze autorităților câți turiști au găzduit în 2019. Mai mult decât atât, unitățile de cazare vor avea stabilit un număr fix de paturi, care nu va putea fi suplimentat.

Autoritățile locale din Alto Adige au decis să ajute, însă, întreprinderile mici, care au o capacitate de cazare de sub 40 de persoane. Astfel, 7.000 de paturi vor fi alocate, iar autoritățile le vor repartiza micilor întreprinderi după cum este necesar.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy