Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce remedii naturale poți folosi împotriva arsurilor solare

Sursa foto: Pexels

Ce te poate ajuta la calmarea pielii și vindecare

Arsurile solare sunt departe de a fi o surpriză plăcută a verii, mai ales pe timpul vacanței.

Dacă te-ai scăldat prea mult în căldura razelor de soare și ai uitat să ții aproape crema cu factor de protecție solară, iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să ameliorezi efectele neplăcute, prin calmarea pielii și grăbirea vindecării.

Aloe Vera

„Planta miraculoasă”, așa cum a fost supranumită Aloe Vera, a fost folosită de mii de ani în scopuri medicinale, gelul acesteia putând face minuni și în cazul arsurilor solare.

Compușii cu proprietăți antiinflamatoare puternice, precum aloina și barbaloina, pot să calmeze inflamațiile și roșeața arsurilor solare. Mai mult, efectul emolient al acestei plante va ajuta pielea să rămână hidratată, prevenind uscarea și descuamarea, și va contribui la reînnoirea celulelor pielii.

Aplică gelul de aloe vera direct pe pielea curată pentru a te bucura de efectul de răcorire și alinarea aproape imediată pe care o oferă. Având în vederea că acest remediu poate să nu acționeze la fel în cazul tuturor persoanelor, este recomandat un test cutanat înainte de folosirea gelului pe porțiuni mai mari de piele.

Ceaiul verde

Recunoscut pentru aroma revigorantă și beneficiile aduse sănătății, ceaiul verde este foarte eficient și atunci când vine vorba despre protejarea pielii de efectele dăunătoare ale radiațiilor ultraviolete, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Aplică pe zona afectată câteva comprese reci cu ceai verde, iar efectul răcoritor al acesteia, alături de proprietățile antioxidante, vor reduce inflamația și vor calma durerea, ameliorând iritația provocată de arsurile solare.

Consumarea ceaiului verde îți poate oferi beneficii asemănătoare, protejând pielea de la interior, însă asta nu înseamnă că înlocuiește folosirea unui produs potrivit cu factor de protecție solară.

Uleiul esențial de lavandă diluat, uleiul de cocos și băile cu ovăz pot fi folosite la fel de eficient ca remedii naturale pentru arsurile solare protejând pielea, hidratând-o profund, calmând-o și ajutând la vindecare.

Însă chiar dacă aceste remedii cu mulțimea lor de beneficii sunt la îndemâna oricui, cel mai sănătos este să previi arsurile folosind produsele cu protecție solară adecvate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy