Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum să fii proactiv la locul de muncă

Sursa foto: Pexels

Ce înseamnă să fii proactiv

Proactivitatea este una dintre cele mai apreciate calități la locul de muncă. Așadar, fie că îți dorești să avansezi în carieră sau să îți găsești un loc de muncă într-o altă companie, printre lucrurile care te ajută să te faci remarcat este proactivitatea.

Dacă o persoană reactivă răspunde doar la stimuli, cum ar fi solicitarea unui superior sau ivirea unei probleme, o persoană proactivă anticipează ceea ce are de făcut și acționează înainte de a primi o solicitare.

Astfel, proactivitatea presupune planificare în luarea deciziilor pentru atingerea unui obiectiv, asumarea responsabilității și acțiune.

Iată câteva lucruri pe care să le aplici în viața personală sau în cea profesională dacă îți dorești să te bucuri de beneficiile de a fi proactiv.

Gândește lucrurile pe termen lung

Proactivitatea presupune gândire pe termen lung. Persoanele proactive se concentrează asupra lucrurilor luând în considerare scenariul actual, însă se gândesc și cum pot contribui prin acțiunile prezente la viitoarele proiecte. Fiecare pas va fi astfel făcut în direcția unui obiectiv bine stabilit și planificat dinainte.

Ia inițiativa

Profesioniștii proactivi nu așteaptă oportunități, le creează. Așadar, nu te da înapoi când vine vorba de provocări, pășește înainte, vino cu idei și argumentează modul în care pot contribui acestea la proiect.

Fii hotărât

Capacitatea de a lua decizii trebuie exersată în mod constant. Nu ezita atunci când ești pus în situația de a lua o decizie și nu te lăsa intimidat de lucruri mărunte.

Urmărește perfecționarea continuă

O persoană proactivă nu se va mulțumi niciodată să stea pe loc, urmărind dezvoltarea continuă a abilităților sale. Așadar, studiază mereu și caută noi surse de informații pentru a te perfecționa și a fi la curent cu noutățile din domeniul tău de activitate.

Capacitatea analitică și concentrarea asupra lucrurilor esențiale sunt, de asemenea, definitorii pentru proactivitate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy