Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cele mai căutate joburi de la începutul anului în România

Sursa foto: Pexels

Pozițiile care au înregistrat cele mai multe aplicări la început de an

Încă din prima săptămână a anului 2023 au fost postate pe platforma de recrutare online eJobs România aproximativ 10.000 de joburi care au atras imediat un număr de peste 225.000 de aplicări.

La început de an, printre cele mai căutate poziții, care au înregistrat fiecare peste 1.000 de aplicări în decurs de doar câteva zile, s-au numărat cele de agent vânzări remote, operator de introducere date, operator de colectare debite și casier sală de jocuri de noroc.

„La fiecare început de an vedem un număr mare de candidați tineri și din segmentul entry level care vor să se angajeze pentru prima dată sau să își schimbe jobul, motiv pentru care pozițiile care primesc cele mai multe aplicări sunt cele care cer nivel de experiență de cel mult doi ani sau cele din domenii precum retail, servicii, telecomunicații sau call center / BPO”, a declarat CEO-ul eJobs România, Bogdan Badea.

Tendințe care vor domina piața muncii în 2023

Munca de la distanță rămâne varianta dorită de un număr considerabil de candidați, 14% dintre aplicări fiind pentru joburile care permit exclusiv munca remote. Cu toate acestea, conform unui raport al eJobs, o principală direcţie pe piaţa muncii din acest an o reprezintă adoptarea programului de lucru hibrid în detrimentul celui remote. Potrivit CEO-ului eJobs România, Bogdan Badea, o altă tendinţă cu impact pe piaţa muncii va fi că tot mai mulți angajați vor dori să opteze pentru un al doilea job pentru suplimentarea veniturilor.

Cei mai mulți candidați care aplică pentru joburile din România doresc să se angajeze în Bucureşti, Cluj-Napoca și Timişoara, acestea fiind și oraşele cu cele mai mari medii salariale nete, conform raportului Review & Trends 2023, realizat de eJobs.

Totodată, având în vedere că joburile din străinătate devin o opțiune tot mai preferată de români, iar deficitul de candidaţi se mărește, tot mai mulţi angajatori se pare că vor fi nevoiţi să importe personal.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy