Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Aplicația TikTok interzisă în mai multe instituții din lume

Sursa foto: Unsplash

Parlamentul European a interzis TikTok pe telefoanele angajaţilor

Lansată în 2017 de compania-mamă, ByteDance Ltd., cu sediul la Beijing, TikTok este o aplicație care se concentrează în principal pe crearea și partajarea de videoclipuri scurte. Aceasta a devenit în scurt timp una dintre cele mai populare platforme din toate timpurile în spațiul rețelelor sociale.

În contextul în care guvernele occidentale și-au exprimat îngrijorarea în materie de siguranţă şi securitate referitor la utilizarea TikTok, Parlamentul European a decis ca din motive de securitate să interzică aplicația pe telefoanele angajaţilor.

Personalului din cadrul Comisiei europene i s-a comunicat că aplicaţii precum Skype for Business sau e-mailul intern nu vor mai fi disponibile pe dispozitivele care continuă să utilizeze TikTok. O astfel de măsură ar fi menită să protejeze datele și sistemele comisiei de potenţiale ameninţări la adresa securităţii cibernetice.

O astfel de interdicție, care subliniază temerile că platforma de socializare ar putea fi folosită pentru a colecta date despre cetăţeni şi pentru a împărtăşi informaţii cu guvernul chinez, este însă considerată nefondată de TikTok. Compania chineză intenționează să clarifice lucrurile considerând decizia comisiei ca fiind eronată și bazată pe concepţii fundamentale greşite.

Oficialii TikTok, dezamăgiți de decizia instituțiilor guvernamentale

Potrivit unui oficial al TikTok, Jakub Olek, interzicerea aplicației în instituții din SUA, Canada și Uniunea Europeană a fost realizată fără nicio dovadă că datele utilizatorilor ar ajunge în posesia serviciilor de informații din China.

„Suntem disponibili pentru a ne întâlni cu orice instituție, inclusiv cu autoritățile române, pentru a discuta despre orice îngrijorări și preconcepții. […] Suntem dezamăgiți că unele organisme și instituții guvernamentale  interzic TikTok pe dispozitivele angajaților fără nicio deliberare sau dovadă”, a declarat Jakub Olek pentru Euronews România.

Referitor la luarea unei decizii privind interzicerea TikTok în instituțiile din România, Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a declarat că se face o evaluare în acest sens și se va lua o decizie în urma analizei finale.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy