Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Joburi care nu vor putea fi înlocuite de inteligența artificială

Sursa foto: Pexels

Ce domenii nu vor fi „invadate” de roboți

Progresul în tehnologie aduce de la un an la altul schimbări semnificative pe piața muncii. Multe meserii vor dispărea, fiind înlocuite de inteligența artificială, iar altele vor exista mult timp de acum înainte.

Iată locurile de muncă ce vor rezista schimbărilor în viitor, joburi care în ciuda automatizării, care este din ce în ce mai prezentă în viețile noastre, nu vor putea fi înlocuite de inteligența artificială.

Joburi care implică un nivel ridicat de interacțiune umană

Este foarte clar că joburi precum cele din domeniul sănătății, IT și HR, care implică un nivel ridicat de interacțiune umană, nu vor putea fi înlocuite vreodată de roboți. Joburile arhitecților, designerilor, profesioniștilor care oferă servicii de ospitalitate și ale consultanților, care au capacitatea de a integra sisteme și procese, vor rămâne la fel de căutate, susțin specialiștii.

„Putem automatiza aproape fiecare parte a procesului de flux, dar vom continua să ne bazăm pe intervenția umană, pentru a pune argumente, a stabili relații sociale în faza de negociere și a gestiona datele, mai degrabă decât să ne bazăm pe algoritmi,” a declarat directorul Athena Executive Search & Consulting, Arjun Jolly.

Joburi care se bazează pe creativitate

De asemenea, joburile care se bazează pe creativitate nu vor putea fi preluate de roboți, fiind aproape imposibil ca inteligența artificială să poată să funcționeze pe baza imaginației.

„Automatizarea este programată și nu poate reproduce creativitatea, care este spontană și necesită imaginație, visare și inspirație colectivă – ceva la care oamenii sunt cei mai buni”, a declarat Rupali Kaul, de la Operational Head-West, Marching Sheep.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy