Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Obiceiuri care îți distrug podoaba capilară

Sursa foto: Pexels

Cât de mult contează rutina de îngrijire a părului

Nu mai este niciun secret că toate femeile își doresc un păr sănătos, puternic și plin de strălucire. O alimentație echilibrată, tunsul periodic și tratamentele nu sunt mereu suficiente pentru a avea podoaba capilară dorită.

Indiferent cât de calitative și potrivite sunt produsele pe care le cumpărăm, acestea nu pot face minuni în lipsa unei rutine adecvate de îngrijire. De la metodele de stilizare și până la modul în care ne pieptănăm, ajungem de multe ori să facem părului nostru mai mult rău decât bine.

Spălarea părului prea des sau prea rar, perierea părului ud sau pieptănarea agresivă și folosirea unei cantități prea mari de produs sunt doar câteva dintre obiceiurile nocive care îți pot afecta părul.

Folosirea instrumentelor de hair styling fără a le curăța

Asigură-te că peria și piaptănul pe care le folosești sunt mereu curate. Este foarte important să dezinfectezi periodic instrumentele pe care le folosești pentru aranjarea părului.

Dacă lași părul să se adune în perie, nu faci altceva decât să favorizezi crearea unui teren propice pentru microbi și bacterii. Recomandarea este să curăți peria săptămânal, iar o curățare în profunzime se poate face o dată pe lună.

Lipsa folosirii protecției termice

Sfatul experților este să folosești un produs cu protecție termică ori de câte ori folosești uscătorul de păr, placa sau ondulatorul. Temperaturile înalte ale aparatelor folosite pentru stilizare deteriorează părul, făcându-l  fragil și casant și dându-i un aspect nesănătos. Produsele cu protecție solară sunt la fel de importante, așadar folosește-le atunci cânt te expui la soare pentru a-i oferi părului tău îngrijirea de care are nevoie.

Strângerea prea puternică a părului

Elasticele strânse excesiv atunci când îți aranjezi părul în coadă sau coc agresează scalpul, făcând părul să devină mai fragil și să se rupă mai ușor. Totodată, este recomandat să alternezi coafurile, lăsându-ți părul prins doar câteva zile, apoi să îl porți desfăcut.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy