Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Trucuri simple pentru menținerea sănătății părului

Sursa foto: Pexels

Sfaturi pentru rutina de îngrijire a părului

Indiferent de lungimea, culoarea sau forma părului, acesta poate fi cartea ta de vizită, spunând foarte multe despre sănătatea ta, dar și despre atenția și îngrijirea pe care i-o acorzi.

Dacă îți prețuiești podoaba capilară și îți dorești să-i menții frumusețea și sănătatea fără a investi, însă, în produse de îngrijire costisitoare, iată câteva trucuri simple care te vor ajuta în acest sens.

Curăță regulat ustensilele pentru aranjarea părului

Pe lângă importanța spălării părului la un interval de două sau trei zile, conform recomandării specialiștilor, esențială este și curățarea regulată a instrumentelor pe care le folosești la coafare.

Periile de păr, spre exemplu, se pot murdări foarte repede prin acumularea prafului, a uleiului sau a produselor folosite, iar dacă nu sunt curățate corespunzător îți pot lăsa pe firul de păr o mulțime de reziduuri nedorite.

Protejează-ți părul împotriva mirosurilor neplăcute

În fiecare zi părul tău împrumută diverse mirosuri din mediul înconjurător, fiind afectat de poluanți, precum fumul de țigară. În felul acesta, părul nu capătă doar un miros neplăcut, dar își poate pierde și strălucirea, iar firele se pot rupe mai ușor.

Expunerea la mirosuri puternice, precum cel format în bucătărie în timpul gătitului, poate fi la fel de dăunătoarea ca expunerea la fumul de țigară. Așadar, protejează-ți părul cât de mult poți în astfel de cazuri, ținându-l strâns și acoperit un batic, o eșarfă sau o bască.

Păstrează fața de pernă curată

Dacă ai grijă să-ți speli regulat părul și să-l periezi cu ustensile curate, eforturile tale vor fi în zadar dacă nu folosești și o față de pernă adecvată și la fel de curată.

Țesăturile feței de pernă acumulează uleiurile naturale ale părului și bacterii, contaminându-ți podoaba capilară proaspăt spălată. Așadar, nu uita să schimbi fața de pernă cât mai des.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy