Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce presupune metoda co-wash de spălare a părului

Sursa foto: Pexels

Cum poți aplica metoda „co-wash” în rutina de îngrijire

Rutina de îngrijire a părului poate fi îmbunătățită în permanență cu noi tehnici care să asigure menținerea unei podoabe capilare de invidiat.

O metodă recomandată de specialiștii în beauty și care a început să devină din ce în ce mai populară este cea de co-wash. Aceasta presupune spălarea cu balsam pentru păr.

Descoperă în continuare cum poți pune în aplicare această tehnică, pentru a-ți menține părul sănătos și strălucitor fără a fi nevoită să apelezi la o mulțime de produse costisitoare.

Un truc de îngrijire pentru părul ondulat și pentru cel uscat

Conform specialiștilor, tehnica de spălare a părului, dar și a scalpului doar cu balsam, aduce beneficii reale pentru părul foarte uscat și pentru cel ondulat sau creț. Aplicarea acestei metode oferă firului de păr o hidratare profundă.

Cum alegi balsamul potrivit

Esențial în folosirea acestei tehnici este tipul de balsam folosit. Așadar, asigură-te că alegi un balsam adecvat tipului tău de păr. Apoi, este important să alegi un balsam care nu conține silicon, ingredient care poate încărca părul și favoriza apariția altor probleme.

În schimb este bine ca produsul ales să conțină, spre exemplu, ulei de măsline sau unt de shea, dar mai ales să aibă în componență proteine ce contribuie la protejarea firului de păr și ingrediente hidratante, precum aloe vera.

Cum folosești balsamul

Dacă ai găsit balsamul potrivit pentru tipul tău de păr, poți pune în aplicare foarte simplu metoda co-wash. Umezește-ți părul, aplică o cantitate suficientă de balsam și masează cu grijă scalpul, ca și cum ai folosi șamponul obișnuit.

După ce ai distribuit în mod uniform balsamul pe firele de păr, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi clătește la final cu apă călduță din abundență.

Metoda co-wash nu este însă recomandată persoanelor care au scalpul gras, sensibil sau cu tendințe de formare a mătreții.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy