Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Spania oferă o subvenție de 200 EUR familiilor cu venituri mici

Sursa foto: Pixabay

Deschiderea programului pentru solicitarea bonusului de 200 EUR

Pe 15 februarie a început oficial programul pentru înregistrarea solicitărilor de a primi subvenția de 200 de euro, aprobată de guvernul Spaniei în luna decembrie 2022. Cei care doresc să beneficieze de această plată unică și corespund condițiilor impuse pot înregistra solicitările până pe data de 31 martie 2023.

La fel ca alte ţări europene, Spania se confruntă cu o criză a costului vieţii, accentuată de impactul războiului din Ucraina asupra preţului la energie. Așadar acordarea bonusului unic de 200 de euro pentru aproximativ 4,2 milioane de gospodării cu venituri anuale de până la 27.000 de euro este una dintre măsurile prin care se dorește atenuarea impactului inflației.

Care sunt condițiile pentru primirea subvenției

Pentru a primi plata unică de 200 de euro, persoanele trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să aibă reședința obișnuită în Spania;
  • Să fi desfășurat o activitate salariată sau independentă în anul 2022, pentru care au fost înscrise în sistemul de asigurări sau să fi beneficiat de ajutor de șomaj sau indemnizație de șomaj;
  • Să nu depășească valoarea de 27.000 de euro ca venit anual în 2022 și să nu fi avut un patrimoniu de peste 75.000 de euro calculat până la data de 31 decembrie 2022 (excluzând locuința principală).

Sunt excluse de la primirea subvenției persoanele care beneficiază de pensie și cele care primesc venitul minim vital.

Cum se înregistrează solicitarea

Pentru solicitarea acestei prestații, se va completa formularul electronic, disponibil pe platforma Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Este necesar ca solicitanții să aibă Cl@ve, certificat electronic sau DNI-e, nefiind nevoie de prezentarea unor documente suplimentare.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy