Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Zilele Filmului German în premieră la Timișoara

A XV-a ediţie a Zilelor Filmului German

Anul acesta, Goethe-Institut organizează cea de-a XV-a ediţie a Zilelor Filmului German. Festivalul se va desfășura între 2 şi 5 martie, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti și în premieră la Cinema Victoria din Timişoara, între 9 şi 12 martie, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara.

„Centrul Cultural German revine în atenţia cinefililor din Timişoara prin reluarea tradiţiei de a difuza filme germane actuale. De data aceasta într-un format nou, comprimat, o producţie a Institutului Goethe din Bucureşti.

Mai mult, profităm de redeschiderea Cinematografului Victoria, care ne oferă cadrul optim pentru eveniment.” a declarat Mona Isabela Petzek, directorul Centrului Cultural German Timişoara.

Filmele din cadrul festivalului

Cu această ocazie, spectatorii vor putea viziona o selecţie a celor mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani. Programul se anunță a fi unul foarte divers, cuprinzând comedii („Die Goldfische / Peştişorii aurii’, „Toubab”), filme science fiction („Hyperland” şi „The Trouble With Being Born”), love-story-uri („Hello Again”, „Le prince”), dar şi filme de familie („Mein Sohn / Fiul meu”).

Comedia „Die Goldfische” deschide festivalul, urmărind povestea lui Oliver, un manager de fonduri care rămâne paraplegic în urma unui accident de mașină. Ajuns în centrul de reabilitare, acesta organizează o excursie în Elveția împreună cu „Peștișorii de aur”, un grup bizar de persoane cu dizabilități, cu scopul de a recupera banii obținuți în mod ilegal. Este un road movie plin de umor, în care nu de puține ori se încalcă regulile de corectitudine politică.

Marina Neacşu, coordonatoarea festivalului,  a declarat că manifestarea de la Timişoara va oferi o alăturare de filme alese din multitudinea titlurilor produse sau coproduse în Germania în ultimii ani.

„Este o selecţie cu care ne mândrim şi care reprezintă deopotrivă ţara de origine, dar şi realităţile din România, adresându-se spectatorilor pe mai multe niveluri, plecând din zona mai comercială (unele titluri) până la profunzimi ce vă vor aduce mai aproape nu doar de filmul german, ci de natura umană.” a precizat Marina Neacşu.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy