Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Timișoara găzduiește marile expoziții Constantin Brâncuși, Victor Brauner și Bienala Art Encounters

Sursa foto: Unsplash

Trei expoziții-eveniment organizate la Timișoara în 2023

Iubitorii de artă vor avea ocazia să vadă la Timișoara trei expoziții-eveniment, organizate sub egida Timișoara 2023 – Capitala Culturală Europeană. Expozițiile Victor Brauner: Invenții și magie, Bienala Art Encounters 2023 și Constantin Brâncuși: Surse românești și perspective universale au fost promovate la finalul lunii ianuarie în cadrul conferinței de presă de la Centrul Georges Pompidou din Paris.

Victor Brauner: Invenții și magie

Expoziția Victor Brauner de la Muzeul Național de Artă din Timișoara este deschisă vizitatorilor din 17 februarie până pe 28 mai.

„Ne bucurăm că Muzeul Naţional de Artă din Timişoara găzduieşte această primă retrospectivă a lui Victor Brauner în ţara sa de origine, reunind, printre altele, aproape patruzeci de lucrări din colecţia Muzeului Naţional de Artă Modernă şi documente din colecţie, de arhivă a artistului”, a declarat preşedintele Centrului Pompidou, Laurent Le Bon.

Constantin Brâncuși: Surse românești și perspective universale

Expoziția Constantin Brâncuși de la Muzeul Național de Artă Timișoara va putea fi vizitată între 30 septembrie și 28 ianuarie 2024. Evenimentul va reuni lucrări emblematice ale celebrului sculptor român, din perioada de tinerețe dar și din perioadele mai târzii ale activității acestuia.

Portretul marelui artist de secol XX va fi completat de o amplă selecție din opera sa fotografică, alături de lucrări pe hârtie și fragmente video filmate chiar de Brâncuși.

Bienala Art Encounters

Evenimentul Bienala Art Encounters se va desfășura în perioada 19 mai – 16 iulie și va explora din mai multe unghiuri manifestări culturale multidisciplinare supuse schimbărilor cotidiene ale realităţii, ale fluctuaţiilor climatice, ale transformărilor sociale, ale intruziunii geo-politice sau ale digitalizării.

Lucrările semnate de artişti din Europa de Est vor fi expuse în diverse spaţii publice ale oraşului, transformând Timişoara într-o adevărată scenă artistică.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy