Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Noua amendă pe care o pot primi șoferii în Spania

Sursa foto: Pexels

Amenda de 200 EUR introdusă de DGT

O practică foarte des întâlnită, precum agățarea unui odorizant auto la oglinda retrovizoare va fi pedepsită în Spania cu o amendă de nu mai puțin de 200 EUR.

Articolul 19 al Regulamentului general de circulație specifică faptul că transportul de obiecte suspendate la oglinda retrovizoare este interzisă, acestea reducând vizibilitatea șoferului.

Sancțiunea rămâne valabilă indiferent că este vorba despre brelocuri, cruciulițe, mătănii sau alte obiecte decorative, precum brăduți sau jucării din pluș. Totodată, regulamentul nu face referire la dimensiunile pe care le-ar putea avea obiectul decorativ sau odorizantul auto.

Rămâne la aprecierea agentului dacă va aplica sau nu amenda, dacă va considera că obiectul decorativ reduce sau nu vizibilitatea.

Alte amenzi introduse recent de DGT Spania

În contextul intensificării traficului, Direcția Generală de Trafic (DGT) a înăsprit câteva dintre regulile de bază. Pe lângă șofatul corect și respectarea semnelor rutiere, este important să ai mereu în mașină documentele necesare în cazul unui control.

Conform DGT, orice șofer este obligat să aibă în mașină cardul ITV cu aviz actualizat, permisul auto și certificatul de înmatriculare. Dacă unul dintre aceste documente lipsește sau are termenul de valabilitate expirat, se pot aplica amenzi cuprinse între 10 și 500 EUR. Spre exemplu, conducerea cu un permis auto fără puncte atrage amenda maximă de 500 de euro.

În anumite situații, încălcarea acestei reguli privind documentele necesare poate duce și la pierderea punctelor de pe card.

Deși nu este obligatoriu, se recomandă să păstrezi la îndemână asigurarea și polița de plată a acesteia. Pentru a nu întâmpina probleme, este recomandat, de asemenea, să ai în mașină și permisul în format fizic, chiar dacă îl deții deja în format electronic, prin intermediul aplicației miDGT.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy