Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Schimbări importante în Germania din luna noiembrie

Sursa foto: Pexels

Noiembrie 2023 aduce câteva schimbări semnificative 

Din luna noiembrie se anunță numeroase schimbări pentru cetățenii germani, schimbări pe care le vor resimți și românii din Germania.

Schimbările în privința procedurilor pentru eliberarea pașapoartelor și a cărților de identitate, bonusurile pentru angajați și noile reguli pentru asigurările auto sunt doar câteva dintre modificările anunțate.

Alertele vor putea fi primite și pe telefoanele mobile mai vechi 

Mesajele de avertizare transmise prin intermediul sistemului Cell Broadcast vor putea fi primite și de persoanele care nu dețin smartphone-uri, ci doar telefoane mai vechi. Utilizatorii își vor putea configura singuri telefoanele mobile vechi, iar mesajele de avertizare vor fi afișate doar în limba germană. Primirea alertelor pe telefoanele vechi va fi posibilă prin intermediul canalului de difuzare 919.

Procedura privind obținerea actului de identitate

Pe fondul creșterii digitalizării, din luna noiembrie se va schimba procedura de solicitare a pașapoartelor și a cărților de identitate.

Regulamentul adoptat de Guvernul federal are drept scop simplificarea procesului de aplicare pentru obținerea pașaportului sau a cărții de identitate și de eliberare a acestora.

Majorări salariale pentru unii angajați

Din luna noiembrie o categorie de angajați va primi lunar o creștere de 5% a salariului. Este vorba despre stagiarii (Azubis) în comerțul cu autovehicule, cursanți care se pot bucura lunar de circa 70 EUR în plus.

Datorită sistemului „Ausbildung”, lucrătorii aspiranți (chiar și cei proveniți din alte țări) au posibilitatea să câștige experiență prin practică în cadrul unei companii, în timp ce beneficiază de pregătire în cadrul unui institut oficial.

Creșterea prețurilor la serviciile de streaming

Prețul abonamentelor pentru serviciul Disney+ de video streaming va crește din noiembrie. Abonații din Germania vor putea alege dintre următoarele opțiuni: abonament Premium – 11,99 EUR lunar, Standard – 8,99 EUR sau abonament Standard cu publicitate – 5,99 EUR.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy