Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Când este necesară schimbarea permisului românesc de conducere în Germania

Sursa foto: Pexels

În ce condiții se impune schimbarea permisului

Mutarea într-o altă țară este una dintre cele mai interesante și incitante experiențe pe care le poți trăi.

Este însă nevoie și de o documentare prealabilă amănunțită privind principalele legi în vigoare în statul ales, pentru a nu avea surprize neplăcute la destinație.

Dacă îți dorești să te muți în Germania și vrei să știi în ce condiții poți conduce folosind permisul românesc, descoperă în continuare care sunt regulile în această privință.

Vestea bună este că poți folosi în continuare permisul de conducere din România și pe teritoriul Germaniei atât timp cât acesta este valabil.

Sunt însă și câteva situații în care schimbarea documentului devine obligatorie. Așadar, se impune schimbarea permisului auto românesc cu unul german la expirarea documentului, dacă permisul a fost furat sau pierdut, în cazul schimbării numelui de familie și a săvârșirii unei infracțiuni.

O altă situație în care va trebui să renunți la permisul românesc este atunci când acesta a fost liberat pe o perioadă nedeterminată. Acest tip de document nu va mai fi recunoscut în Uniunea Europeană.

Preschimbarea voluntară a permisului înainte de expirare

Dacă îți dorești înlocuirea permisului auto cu unul german imediat după mutarea în Germania, acest lucru este posibil, chiar dacă documentul românesc este încă valabil.

În cazul în care deja deții un permis auto german, însă pe hârtie, în formatul vechi, este necesar să îl schimbi cu unul în formatul UE, în programul stabilit de Ministerul Transporturilor din Germania. Neglijarea acestei sarcini sau neîncadrarea în termenul impus se pedepsește cu amendă.

În vederea schimbării permisului, te poți adresa departamentului de trafic al biroului care este responsabil pentru locul de reședință. Iar pentru schimbarea documentului românesc cu unul german, pentru categoria B, vei avea nevoie de cartea de identitate (sau pașaport), poză biometrică, confirmarea adresei și permisul românesc. Costurile pentru schimbarea documentului (fără examen) sunt de 35 EUR, iar cu examen sunt de 42,60 EUR.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy