Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum îți recâștigi ambiția pe plan profesional

Sursa foto: Pexels

Modalități prin care să-ți regăsești drive-ul în carieră

Urmarea unei facultăți, pregătirea pentru jobul mult dorit, acumularea experienței necesare și avansarea în domeniul pe care îl iubești, toate astea nu ar fi fost posibile fără ambiția de a-ți construi cariera visată.

Dacă ai ajuns, însă, într-un punct în care simți că nu mai ai drive-ul care te-a ghidat spre realizările prezente, iată câteva modalități care te vor ajuta să-ți regăsești ambiția pe plan profesional.

Redescoperă-te

Pierderea sau slăbirea acelei energii care este în stare să mute munții pentru atingerea obiectivului dorit este un bun prilej de a reflecta. Gândește-te ce activități ți-au adus cea mai mare satisfacție și împlinire la locul de muncă. Ce ți-a adus motivația puternică de a merge mai departe în ciuda obstacolelor și provocărilor?

Journaling-ul te poate ajuta mult să-ți pui ordine în gânduri. Așadar, ia-ți agenda preferată, notează toată această analiză a trecutului și trage la final concluziile pentru a-ți putea planifica în mod eficient viitoarele obiective în carieră. Sau, poți consulta un coach sau terapeut pentru îndrumare.

Regăsește-ți motivația

Indiciile despre ceea ce îți oferă drive-ul și motivația necesară de a face lucruri mărețe le găsești în realizările din trecut, în momentele în care te-ai simțit mândru de tine și pus pe fapte mari. Analizează ce anume făceai atunci și care era contextul în care te aflai.

Conectează-ți obiectivele pe plan profesional de lucrurile care îți aduc satisfacție și fericire. În felul acesta poți reanima ambiția care te ghidează să acționezi și să avansezi spre atingerea unor noi obiective.

Îndrăznește să încerci lucruri noi

Alege să ieși din zona de confort, în ciuda temerilor care îți vor pune piedici la început. Orice schimbare vine la pachet cu teama de eșec și emoții, însă poate oferi și oportunități de creștere importante.

Un nou task preluat la job, învățarea unui nou skill sau chiar o reconversie profesională îți pot fi de mare ajutor în acest sens.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy