Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Românii din Spania ar putea avea dreptul în curând la dublă cetățenie

Sursa foto: Pexels

Un proiect de lege important pentru românii din Spania

În prezent, dacă un român rezident în Spania solicită cetățenie spaniolă, trebuie să renunțe la cetățenia română și, în plus, să plătească statului român o taxă de 600 de euro. Situația s-ar putea schimba curând, prin aprobarea proiectului de lege care permite românilor să dețină simultan atât cetățenie română, cât și spaniolă.

Obținerea cetățeniei spaniole, pe lângă cea română, ar facilita, spre exemplu, accesul pe piața muncii și obținerea unui credit sau a unei asigurări de sănătate.

Astfel, visul a mii de români care trăiesc în Spania de câțiva ani buni ar putea deveni realitate. Dacă până în prezent Spania a permis doar pentru francezi și portughezi dubla cetățenie, s-ar putea ca în viitorul apropiat să o permită și românilor. România ar deveni în acest fel a treia țară din Europa care primește această recunoaștere, pe lângă Franța și Portugalia.

Încheierea acordului de dublă cetățenie

Aproape 600.000 de români care sunt rezidenți în Spania ar putea să beneficieze de încheierea acordului de dublă cetățenie, solicitată de Guvernul României.

Într-un interviu pentru agenția de presă EFE, ministrul de externe Luminița Teodora Odobescu s-a declarat foarte mulțumită de tendința de creștere constantă a investițiilor românești în Spania. Aceasta nu face altceva decât să reconfirme cooperarea  economică excelentă dintre cele două țări.

„Comunitatea românească este pilonul central al acestei relații, o comunitate care s-a integrat extraordinar și care contribuie, zi de zi, la dezvoltarea economică și socială a Regatului Spaniei” a spus Luminița Teodora Odobescu.

În acest context favorabil, aceasta și-a exprimat speranța că negocierea Acordului privind dubla cetățenie va putea fi cât mai curând finalizată, reprezentând un gest de apreciere și încredere din partea Regatul Spaniei.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy