Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Greșeli pe care să le eviți vara în rutina de înfrumusețare

Sursa foto: Pexels

Ce îți poate afecta rutina de îngrijire

Vremea călduroasă vine la pachet cu provocări suplimentare în ceea ce privește rutina de îngrijire a pielii și înfrumusețare.

Iată câteva aspecte cărora să le acorzi atenție în zilele cu soare din plin, pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit.

Folosirea exagerată a pudrei

Când este foarte cald, luciul inestetic al feței devine o grijă constantă pentru persoanele care au tenul gras.

Nimeni nu își dorește să afișeze un chip care „mustește” de exces de sebum. Iar de multe ori, soluția salvatoare pentru această problemă pare să fie folosirea pudrei translucide ori de câte ori se poate. Însă dacă începi ziua aplicând strat după strat de pudră, tenul tău poate ajunge în curând să aibă un aspect care lasă de dorit, cu linii sau urme inestetice.

În zilele călduroase, o alternativă la pudra obișnuită pot fi șervețelele matifiante. Acestea te vor ajuta să menții un aspect fresh în orice moment al zilei, fără a încărca tenul și fără a-ți ascunde frumusețea naturală.

Omiterea produsele cu factor de protecție solară

Folosirea adecvată a produselor cu SPF te ține la adăpost de o mulțimea de probleme, precum arsurile solare și îmbătrânirea prematură.

Așadar, când te expui mai mult la soare, nu te baza pe crema BB sau fondul de ten cu FPS. Este esențial să introduci în rutina de îngrijire și o cremă cu factor de protecție, cel puțin FPS 30.

În cazul expunerilor îndelungate la soare, specialiștii recomandă reaplicarea cremei la fiecare 60 sau 90 de minute. Pentru protecția părului și a scalpului, ideale sunt pălăriile cu factor de protecție UV.

Nu uita și de protejarea buzelor; acestea sunt foarte sensibile la daunele pe care le provoacă razele UV. Ține aproape un balsam de buze cu factor de protecție solară pentru a le oferi îngrijirea adecvată în sezonul cald.

Hidratarea insuficientă

În zilele cu temperaturi ridicate, hidratarea este un aspect care trebuie să primească maximă atenție. Asigură-te că bei suficientă apă, des și în cantități mici, chiar dacă nu simți neapărat că îți este sete.

Adaugă în rutina de îngrijirea a feței și un spray răcoritor cu vitamina C, care îți va oferi un plus de hidratare, dar și vitalitate și luminozitate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy