Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Reţeta electronică devine obligatorie în Germania

Sursa foto: Pixabay

Prescripția electronică va înlocui clasica rețetă în format fizic

Germania continuă să facă pași siguri către un sistem de sănătate mai prietenos cu digitalul. Așadar, potrivit proiectului guvernului federal, rețeta electronică va deveni obligatorie până la 1 ianuarie 2024, înlocuind vechile rețete de hârtie. Deja de câteva luni, farmaciile din Germania sunt obligate să accepte rețete digitale.

Karl Lauterbach, ministrul federal al sănătății, dorește accelerarea procesului de răspândire a aplicațiilor digitale pentru pacienți. „Digitalizarea sistemului de sănătate trebuie să aibă loc mai rapid, însă fără a neglija protecția datelor”, a declarat ministrul.

Cum se poate folosi rețeta electronică

Pacienții vor avea trei opțiuni de a folosi rețetele electronice în farmacii. Prima variantă este cea a tipăririi codului QR pe hârtie, în cazul în care pacientul preferă această modalitate sau nu are acces la un smartphone. A doua modalitate este prin folosirea cardului electronic de sănătate (eGK).

Aplicația pentru prescrierea în format electronic este o altă opțiune pe care o au pacienții. Prin intermediul aplicației gratuite, aceștia pot primi rețeta direct pe propriile smartphone-uri și o pot trimite la farmacia dorită. Farmaciile pot apoi să anunțe pacienții dacă medicamentele de care au nevoie sunt în stoc, sau dacă doresc să le comande și când pot fi ridicate. În curând, aplicația va avea o funcție destinată familiilor, prin care un utilizator va putea gestiona și rețetele pentru rude.

Înlocuirea rețetei clasice roz cu cea electronică se va face doar în cazul persoanelor cu asigurări de sănătate obligatorii. Pentru cei care au asigurare de sănătate privată, va continua să fie disponibilă în format fizic rețeta albastră.

Introducerea prescripției electronice vine cu beneficiul reducerii consumului de hârtie, dar și cu economisirea timpului, nemaifiind nevoie de deplasări la cabinetul medicului. În plus, rețeta electronică sau e-Rezept poate face tratamentul mai sigur, amintindu-le pacienților când au nevoie din nou de anumite medicamente.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy