Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Prețurile locuințelor în scădere la nivel global

Sursa foto: Unsplash

Evoluția prețurilor pentru imobile în 2023

Majorarea ratelor creditelor ipotecare şi boom-ul fără precedent al preţurilor locuinţelor din perioada pandemiei au făcut ca pentru mulţi potenţiali cumpărători achiziţionarea unei locuinţe să fie din ce în ce mai puțin accesibilă. Însă în 2023, conform unui sondaj realizat de Reuters în rândurile analiştilor pieţei imobiliare, preţurile locuinţelor vor scădea în câteva pieţe importante.

Analiștii estimează că scăderile preţurilor previzionate pentru locuinţe în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Australia şi Noua Zeelandă vor pune capăt creşterilor cu până la 50% a preţurilor, din perioada de la începutul pandemiei.

Scăderi ale prețurilor mai mari de 10%

Se estimează scăderi de cel puțin 10% pentru Germania (11,5%), SUA (10%) și Australia  (16%), iar pentru Marea Britanie se previzionează un declin de 8%. În Canada şi Noua Zeelandă, unde preţurile locuinţelor au început să scadă de anul trecut, ar urma să se înregistreze un declin de cel puţin 20% faţă de vârful din timpul pandemiei.

Însă 50 din cei 96 de analişti care au luat parte la sondaj avertizează că accesibilitatea achiziţionării unei locuinţe se va înrăutăţi în următorii ani.

„O încetinire a construirii de noi locuinţe şi scăderea numărului de permise de construcţie ar urma să adâncească deficitul de locuinţe în multe ţări din întreaga lume, creşterea populaţiei continuând să depăşească furnizarea de noi locuinţe”, susţin analiştii companiei de consultanță imobiliară și de brokeraj imobiliar, JLL.

Estimările analiștilor pentru China și India

Deși activitatea din China se confruntă cu o criză pe piaţa imobiliară, se estimează că ar urma să se redreseze în 2023, în urma politicilor de stimulare și a ridicării restricţiilor, ce încurajează achiziţiile.

În ceea ce privește India, piaţa imobiliară pare să rămână rezilientă în prezent, în ciuda majorării dobânzilor, însă analiștii estimează că preţurile locuinţelor în Dubai ar urma să crească semnificativ.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy