Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Orașe din Germania în care te poți descurca dacă ai salariul minim

Sursa foto: Pexels

În ce zone poți locui în prezent cu venitul minim

Începând din ianuarie 2024 salariul minim va crește în Germania de la 12 euro la 12, 41 euro pe oră. Însă această majorare nu va schimba cu mult situația pentru persoanele cu salarii mici.

Costurile pentru închirierea unei locuințe, spre exemplu, sunt în continuare o problemă.

Iată în ce zone din Germania îți poți permite să locuiești la costuri minime, conform focus.de

Care sunt costurile în zonele mai nepopulare

Un apartament de circa 39 m², în zone mai puțin populare din Germania poate fi accesibil și pentru cei care primesc venitul minim, potrivit analizei focus.de. Spre exemplu, din salariul minim actual de aproape 1.450 EUR net se pot cheltui aproximativ 534 EUR cu facturile și chiria.

Poți plăti chiar mai ieftin de atât dacă te îndrepți spre est, în Vogtland. În această zonă, chiria lunară pentru un apartament mic poate fi în medie numai 334 EUR. Prețuri asemănătoare vei găsi și dacă alegi districtele Görlitz și Greiz din landul Turingia.

Iar într-un buget de 534 EUR te poți încadra și dacă îți dorești să locuiești în orașe precum Bielefeld, Braunschweig, Trier, Kassel sau Kiel, dar și Flensburg, Kaiserslautern sau Weimar.

Care sunt zonele mai puțin accesibile din jurul marilor orașe

În metropole precum Hamburg, Munchen, Berlin, dar și Köln, Stuttgart, Düsseldorf sau Frankfurt costurile sunt pe măsura mărimii orașelor. Potrivit raportului realizat de kreiszeitung.de, sunt nu mai puțin de 75 de regiuni în Germania în care muncitorii care au un venit mediu lunar nu și-ar putea permite să închirieze o locuință.

De exemplu, ai nevoie de aproximativ 907 EUR pentru închirierea unui apartament de 39 m², dacă alegi să locuiești în Munchen.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy