Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce plante pot îmbunătăți calitatea aerului din locuința ta

Sursa foto: Pexels

Plante de interior care purifică aerul

Atunci când sunt alese în mod corect, plantele pot să schimbe radical aspectul căminului tău, făcându-l să radieze de viață și culoare. Mai mult decât atât, acestea îți pot aduce numeroase beneficii precum purificarea aerului, un somn mai bun și o dispoziție mai bună.

Soluțiile de igienizare, substanțele chimice și odorizantele din locuința ta pot da aerului un grad mare de toxicitate. Însă cu ajutorul anumitor plante, poți să scapi de chimicale periculoase, precum formaldehida, vapor care produce o mulțime de probleme de sănătate.

Crinul Păcii

Dincolo de frumusețea aparte, Spathiphyllum Wallisii, după numele științific, este recunoscut pentru capacitatea de purificare a aerului. Mai mult decât atât, poate preveni formarea mucegaiului și îmbunătăți calitatea somnului.

În plus, florile sale albe, inedite, ca niște stegulețe albe ce anunță pacea, îți pot înfrumuseța locuința pe tot parcursul anului dacă îi oferi îngrijirea potrivită.

Ușor de îngrijit, Crinul păcii iubește solul bine drenat, ușor umed și lumina naturală. Ai grijă însă, ca ghiveciul să nu fie amplasat într-un loc cu lumină puternică directă pentru a evita arsurile frunzelor și uscarea.

Aloe Vera

Pe lângă proprietățile vindecătoare, aloe vera este și un mijloc minunat prin care poți împrospăta aerul din locuință, aceasta absorbind substanțe dăunătoare precum formaldehida și benzenul, ce se găsesc în detergenți sau lacuri.

Așadar, nu întârzia să dăruiești căminului tău un ghiveci cu aloe vera. Oferă-i un loc pe pervaz, acolo unde se poate bucura din plin de lumina soarelui.

Nu uita că gelul pe care îl conțin frunzele acestei plante este plin de aminoacizi, enzime și vitamine și poate fi un remediu minunat când ai nevoie să tratezi zgârieturi și arsuri minore.

Feriga

Pe lângă faptul că poate contribui la construirea unui decor spectaculos, energizant, feriga poate fi și aliatul tău de nădejde atunci când vine vorba despre obținerea unui aer mai curat.

Găsește-i un loc în care să se poată bucura de semi-umbră și ai grijă să-i menții solul umed, însă nu ud. Te va răsplăti purificând aerul din încăperi și protejându-te chiar de radiațiile pe care le emit electrocasnicele.

Crizantemele, iedera englezească, dracaena, cactușii sau ficusul, sunt alte plante prietenoase cu aerul din căminul tău, pe care le poți ține aproape pentru a te bucura de efectele lor benefice.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy