Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Greșeli pe care să le eviți la interviu în negocierea salariului

Sursa foto: Pexels

Ce aspecte să ai în vedere

Conform unui studiu realizat de eJobs, aproximativ jumătate din cei care și-au schimbat locul de muncă în ultimii doi ani au fost motivați de salariul mai mare în alegerea noului loc de muncă.

Dacă și pentru tine banii se numără printre principalele lucruri care te motivează atunci când te gândești să te prezinți la un interviu pentru jobul dorit, iată în privința căror aspecte ar trebui să fii atent când vine momentul discuției incomode despre salariu și negocierea acestuia.

Salariul adus prea devreme în discuție

Întrebând din start despre salariu, fără a prezenta mai întâi care sunt punctele forte care te fac o alegere potrivită pentru job, vei da impresia că aspectul financiar este tot ce contează pentru tine.

Ai grijă și dacă recrutorul te întreabă înainte de toate de așteptările salariale. Este posibil să fie un test în urma căruia să-și dea seama dacă pui accentul mai mult pe partea financiară decât pe ceea ce te face valoros pentru companie.

Lipsa negocierii

Mulți candidați sunt reticenți când vine vorba despre negocierea salariului, evitând să inițieze o discuție despre bani.

În cazul în care te numeri printre cei care se țin departe de o negociere, nu uita că în prezent, pe piața muncii, numărul candidaților este mai mic decât numărul posturilor disponibile.

Așadar, știind că balanța este înclinată în favoarea ta, oferă-ți șansa de a avea munca răsplătită mai bine și vino cu argumente demonstrând de ce meriți mai mult.

Supraevaluarea sau subevaluarea

Extremele sunt de evitat. Nu cere un salariu sub media pieței prețuindu-te prea puțin, dar nici unul peste media pieței, mai ales dacă nu ești încrezător în realizările tale profesionale.

Așteptările salariale ar trebui să fie corelate cu valoarea pe care o poți aduce. O documentare despre salariile oferite pe piața muncii te poate ajuta să ceri o sumă corectă.

Totodată, evită greșeala de a amâna discuția despre salariu până la ultima etapă de recrutare. Nu ți-ai dori să investești timp și energie în acest proces doar pentru a-ți da seama că nu se potrivește așteptărilor tale.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy