Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți evalua corect ofertele de muncă

Sursa foto: Pexels

Ce aspecte importante să urmărești la un job offer

Job offer-ul sau propunerea pe care o trimite compania candidatului ales pentru ocuparea unei funcții cuprinde o mulțime de informații cărora trebuie acordată maximă atenție, programul de lucru, termenii salariali și beneficiile fiind doar câteva dintre acestea.

Dacă aștepți să primești o ofertă de muncă de la un potențial angajator sau ai primit-o deja și nu ești sigur căror aspecte să acorzi mai multă importanță, iată câteva recomandări care te pot ajuta să faci o bună evaluare.

Analizează atent termenii ofertei

Salariul, tipul de contract, bonusurile, asigurarea medicală, durata perioadei de probă și durata preavizului, orele de lucru și plata orelor suplimentare, condițiile relocării (dacă jobul impune relocarea), toate astea sunt aspecte care merită maximă atenție.

De pildă, poate în cadrul interviului ți s-a comunicat că perioada contractuală este nedeterminată, iar în ofertă apare ca fiind determinată pe doi ani. O altă neconcordanță poate apărea în cazul salariului. Verifică dacă salariul brut specificat în oferta primită corespunde sumei aferente salariului net negociat.

Vizitează sediul companiei

Un tur al zonei de lucru te poate ajuta mult în luarea unei decizii. Mediul în care urmează să îți desfășori activitatea contează enorm și îți poate influența performanța. Este un spațiu luminos, aerisit, care să contribuie la o bună concentrare și în care să poți lucra eficient, fără distrageri?

Verifică dacă printre avantajele pe care le prezintă oferta de muncă se numără și calitatea condițiilor de lucru.

Insistă ca toate beneficiile să fie menționate în scris

Când anumite opțiuni de mărire salarială, anumite bonusuri sau beneficii nu sunt specificate în cadrul ofertei în scris, ci sunt doar menționate verbal, înseamnă că nu sunt garantate.

Astfel de promisiuni verbale, nefiind centralizate, se pot uita foarte ușor. Așadar, insistă ca fiecare aspect discutat să fie menționat în scris pentru a avea o dovadă clară în viitoarele discuții privind acordarea bonusurilor sau mărirea de salariu.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy