Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Moduri în care poți combate căderea părului

Sursa foto: Pixabay

Care pot fi cauzele căderii părului

Dacă problema căderii părului îți dă bătăi de cap, află că numeroase persoane se confruntă cu această neplăcere cel puțin o dată în viață.

Sunt o mulțime de factori care pot cauza căderea parului, de la diferite afecțiuni până la nutriție deficitară sau dezechilibre hormonale și stres. Însă de multe ori, această problemă poate fi cauzată de o rutină necorespunzătoare de îngrijire a părului.

Stilizarea părului

Pentru a proteja părul de chimicalele agresive și a evita încărcarea scalpului, este bine să ai grijă să alegi produse care nu conțin parabeni.

Tratamentele chimice, folosirea diferitelor instrumente de styling, prinderea foarte puternică a părului și vopsirea, toate acestea duc la căderea părului, așadar trebuie evitate exagerările în acest sens.

Cât de des ar trebui spălat părul

Medicii dermatologi au păreri diferite când vine vorba despre frecvența spălării părului. Exista însă trei aspecte importante care trebuie luate în considerare când decidem cât de des ne spălăm părul: gradul de îngrășare, produsele de styling utilizate frecvent și textura părului.

În general, se recomandă spălarea de două sau trei ori pe săptămână pentru eliminarea prafului și a sebumului. Pentru evitarea căderii părului ar trebui evitată spălarea de mai mult de trei ori pe săptămână.

Tratamente naturale

Remediile naturale sunt o opțiune care nu trebuie trecută cu vederea. Încearcă uleiurile esențiale de santal, lavandă, rozmarin și cimbru care au fost folosite de sute de ani pentru obținerea unui păr mai bogat. Acestea se masează cu delicatețe pe scalpul curat până sunt absorbite de piele.

O încercare merită și exfolierea scalpului cu zaț de cafea, având în vedere că majoritatea produselor anti-căderea părului au la bază cafeină pentru stimularea microcirculației.

Uleiul de cocos, sucul de ceapă și de ghimber sunt alte ingrediente cu proprietăți uimitoare care pot fi folosite cu succes în tratamentele împotriva căderii părului.

Stresul contribuie mult la degradarea podoabei capilare, iar modul în care poți lupta eficient împotriva stresului este prin activitatea fizică. Așadar, nu uita să adaugi în rutina ta exercițiile fizice.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy