Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Insule grecești fabuloase, mai puțin cunoscute

Sursa foto: Pexels

Destinații turistice subestimate

Dacă ai hotărât ca anul acesta să mergi în Grecia, însă îți dorești locuri mai puțin aglomerate, care nu sunt frecventate de o mulțime de turiști, am făcut o listă cu insule grecești fabuloase, deseori subestimate și mai puțin vizitate.

Insule precum Creta, Santorini sau Zakynthos se numără printre cele mai populare destinații, fiind cele mai cunoscute de vizitatorii din lumea întreagă. Însă ce ai spune de insule precum Kefalonia, Ikaria, Anafi, Samos sau Kasos? Sunt locuri la fel de frumoase, dar mai liniștite și chiar mai ieftine.

Kefalonia

O insulă mai puțin vizitată, deși este una dintre cele mai mari insule grecești, este Kefalonia. Aici poți admira în liniște munții insulei, peșterile și pădurile de conifere și te poți bucura de vinul local Robola. Prețurile sunt prietenoase și la fel sunt și localnicii.

Odată ajuns în Kefalonia, adaugă pe lista cu priorități vizitarea uneia dintre cele mai frumoase peșteri din Europa, Peștera Melissani. Aceasta adăpostește un lac sărat turcoaz care te va fascina prin culorile care se schimbă în lumina soarelui ce pătrunde prin tavanul spart. Cât despre plaje, Myrtos Beach este considerată cea mai frumoasă, iar Fteri este cea mai specială, izolată și exotică, de o frumusețe paradisiacă.

Ikaria

Dacă îți dorești să evadezi din cotidian, să pierzi noțiunea timpului și să iei contact cu o cultură a stării de bine, atunci Ikaria este destinația de vacanță ideală pentru tine.

Una dintre cele cinci regiuni albastre, puncte focale ale longevității mondiale, insula Ikaria este recunoscută pentru produse precum vinul roșu, miere și măsline de cea mai înaltă calitate, iar dieta localnicilor este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase din lume.

Dacă te vei aventura mai spre interiorul insulei, vei putea admira casele de piatră care datează din „era piraților”, perioadă în care locuitorii își construiau case care să semene cu niște grămezi de pietre pentru a se feri de atacurile piraților.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy