Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Germania introduce un bilet unic de 49 EUR

Sursa foto: Pexels

Aplicația „Dein Deutschlandticket”,  dezvoltată pentru vânzarea biletului unic

De la 1 mai se va introduce biletul de 49 de euro pentru transportul în comun din Germania. Biletul lunar unic de călătorie va fi valabil pe întreg teritoriul țării, fiind destinat să încurajeze oamenii să folosească transportul public.

Cei nerăbdători să-și facă rost de noul Deutschlandticket, care pentru 49 de euro pe lună oferă călătorii nelimitate cu transportul regional, trebuie să știe că prevânzarea biletelor va începe din 3 aprilie la nivel național, prin intermediul aplicației pentru smartphone, „Dein Deutschlandticket”, dezvoltată de Mobility Inside.

Această aplicație va permite ca abonamentele pentru biletul unic să fie cumpărate și anulate în doar câțiva pași. Totodată, conform declarațiilor dezvoltatorului Mobility Inside, pasagerii vor avea posibilitatea să vadă în aplicație orarul cu date în timp real, pentru întreaga țară.

Pe lângă aplicația „Dein Deutschlandticket” vor exista și alte modalități de a cumpăra biletul, precum cardul cu cip, și se va putea folosi, de asemenea, și o versiune tipărită a biletului. Spre deosebire de alte tipuri de abonament, Deutschlandticket-ul nu va oferi însă posibilitatea de a include și alți pasageri, nici măcar membrii familiei.

Beneficii suplimentare

Ca un beneficiu pentru angajați, există planuri să se stabilească o legătură între biletul unic de 49 euro și abonamentele de serviciu cu preț redus. Guvernele federale și de stat au stabilit ca angajatorii să poată plăti cu 5% mai puțin pentru bilet, dacă îl transferă angajaților cu o reducere de cel puțin 25%.

În unele regiuni, există propuneri de a se oferi reduceri la biletul unic pentru persoanele care beneficiază de servicii sociale, elevi și studenți.

Având în vedere faptul că în majoritatea zonelor metropolitane, prețurile lunare pentru bilete sunt în general semnificativ mai mari de 49 EUR, cei care folosesc transportul public în mod regulat pentru a parcurge distanțe mari vor fi avantajați cu siguranță de această ofertă. Va fi astfel o opțiune bună și pentru cei care pleacă în vacanță sau pentru turiști.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy