Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Sfaturi pentru o epilare reușită

Sursa foto: Pexels

Cele mai folosite metode de epilare

Conceptul de epilare nu este unul nou. Din cele mai vechi timpuri au fost căutate metode pentru îndepărtarea părului nedorit și obținerea unei imagini de finețe și rafinament.  De exemplu, epilarea cu zahăr este una dintre cele mai vechi metode, fiind folosite de femeile din Egiptul Antic. Însă de-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea tehnologiei, lucrurile au evoluat și s-au dezvoltat noi tehnici de epilare.

În prezent, conform sondajelor, cea mai apreciată tehnică de îndepărtare a părului nedorit este epilarea cu ceară datorită eficienței și rezultatelor de lungă durată, acest tip de epilare garantând o piele netedă pentru o perioadă de minimum 2 sau 3 săptămâni.

Metoda cea mai rapidă este, desigur, folosirea aparatului de ras, însă are dezavantajul provocării iritațiilor și cel al creșterii rapide a firelor de păr, rămânând astfel recomandată doar ca o soluție de urgență, sau una potrivită numai pentru zona picioarelor și a axilei.

O variantă la fel de simplă, rapidă, dar și nedureroasă este crema depilatoare, dezavantajul fiind posibilitatea apariției iritațiilor și faptul că părul va crește rapid la loc, nefiind îndepărtat din rădăcină. Foarte important în cazul folosirii unui astfel de produs este testarea reacției pielii pentru evitarea efectelor neplăcute.

Greșeli legate de depilare, pe care le poți evita

Dacă folosești retinol cu regularitate, recomandarea este de a opri utilizarea acestuia înainte de te depila, măcar timp de câteva zile. Dacă nu oprești folosirea acestuia, pielea ta va fi afectată la depilarea cu ceară, deoarece retinolul face pielea mult mai sensibilă.

O altă greșeală este rutina incorectă de pregătire a pielii. Hidratarea și exfolierea sunt două etape care nu trebuie trecute cu vederea înainte de depilare, pentru a preveni umflăturile. Înainte de folosirea lamei de ras este recomandată masarea pielii cu câteva picături de ulei pentru a evita tăieturile.

Experții în îngrijire recomandă ca indiferent de metoda aleasă, înainte de epilare, pielea să fie curățată, de exemplu, printr-un gomaj realizat cu o seară înainte. Iar în cazul ședințelor de epilare definitivă, trebuie să ai grijă ca pielea să nu fie foarte bronzată – până și folosirea autobronzantului este contraindicată.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy