Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum să nu devii dependent de social media

Sursa foto: Pexels

Metode care te ajută să păstrezi o distanță sănătoasă față de lumea virtuală

În prezent, dependența de rețelele sociale și internet nu mai este o noutate, un număr impresionant de oameni din întreaga lume suferind de această adicție.

Social media prinde tot mai mult teren, acaparând deopotrivă viețile celor mici și celor mari. Iar timpul petrecut în mod excesiv în mediul virtual vine la pachet cu o mulțime de efecte negative atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Dacă simți că și tu aluneci încet pe panta periculoasă a dependenței de social media, iată câteva soluții pe care să le încerci.

Dezactivează notificările

Sunetul notificărilor nu se oprește niciodată? Bineînțeles că mereu va fi ceva nou de citit, de urmărit sau un nou mesaj la care trebuie să răspunzi.

Dar ce-ar fi să-ți oferi o pauză și să dezactivezi notificările, care nu fac altceva decât să alimenteze adicția de social media? Bucură-te în liniște și fără întrerupere de activități benefice precum citirea unei cărți, o plimbare în natură sau o întâlnire cu cei dragi.

Acordă o importanță mai mică imaginii din mediul virtual

Dacă ești mereu preocupat de modul în care arată pozele de pe conturile tale de social media, amintește-ți că ceea ce se etalează în lumea virtuală nu reflectă realitatea.

Cei care postează acele poze care par perfecte, fac zeci de încercări până să găsească cel mai bun cadru și apelează la o mulțime de filtre. Așadar, uită de teama de a rămâne în urmă și a nu avea un conținut suficient de bun în social media. Până la urmă, nimic din toate astea nu te reprezintă.

Ține telefonul departe înainte de culcare și când te trezești

În loc să ții telefonul pe noptieră și să fii tentat să dai scroll după diverse lucruri fără importanță până seara târziu, pierzând ore importante de somn, alege să răsfoiești câteva pagini dintr-o carte înainte de culcare, pentru a te bucura de un somn odihnitor.

Cât despre rutina de dimineață, alege să nu-ți verifici profilul de Instagram sau Facebook la prima oră și nici să te încarci cu energia negativă a altor oameni din online. Oferă-ți, în schimb, câteva momente de meditație.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy