Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum te poți bucura de un somn odihnitor

Sursa foto: Pexels

Importanța somnului de calitate

Un factor cheie care determină dacă vom dezvolta anumite boli sau nu, este somnul. Avem nevoie de somn așa cum avem nevoie de aer, apă sau hrană.

Un somn suficient și de calitate este esențial pentru sănătatea noastră fizică și psihică, numeroase studii demonstrând că toate funcțiile biologice beneficiază de pe urma acestuia. Practic, somnul este cea mai eficientă unealtă prin care îți poți reseta zilnic sănătatea corpului și a creierului.

Odihna este o resursă vitală pentru o zi reușită. Pentru a te asigura că somnul insuficient nu-ți afectează productivitatea și echilibrul emoțional, iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont pentru a te bucura din plin de beneficiile pe care ți le aduce somnul.

Inamicii somnului

Un stimulent important care te poate ține treaz este cofeina. Așadar, evită ciocolata, ceaiurile, cafeaua sau alte băuturi care conțin cofeină înainte de culcare. Expunerea la fumul de tutun, de asemenea, cauzează probleme de somn.

Nici alcoolul nu ar trebui trecut cu vederea. Deși acesta ajută la inducerea somnului, va acționa ca un stimulent după câteva ore, crescând numărul de treziri și scăzând, implicit, calitatea somnului.

Un inamic important este și lumina albastră de la dispozitivele electronice, precum telefoane, computere, tablete sau televizoare, care afectează sănătatea ochilor, dar și pe a somnului. Așadar, pentru un somn bun, evită expunerea la ecrane înainte de culcare.

Trucuri pentru un somn liniștit

Pentru a te bucura de o noapte odihnitoare, cu aproximativ o oră înainte de culcare, alege activități relaxante care favorizează somnolența. Un duș, citirea unei cărți sau câteva exerciții de relaxare vor fi cu siguranță de mare ajutor în acest sens.

Ceaiurile se pot dovedi și ele un aliat puternic atunci când îți dorești să adormi ușor și bine. Ceaiul de mușețel, de exemplu, este recunoscut pentru reducerea anxietății și tratarea insomniei. Lavanda, de asemenea, este recunoscută pentru efectul relaxant și poate fi folosită pentru îmbunătățirea calității somnului.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy