Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Semne care îți arată că ești workaholic

Sursa foto: Pexels

Dependența de muncă în era digitală

În era digitală, conceptul dependenței de muncă a căpătat cu totul noi dimensiuni față de trecut. Laptopul, tableta sau smartphone-ul oferă posibilitatea de a lucra oricât, oricând și de oriunde.

Granița dintre muncă și petrecerea timpului liber este astfel estompată, multe persoane simțindu-se obligate să lucreze și în afara programului obișnuit de muncă. Iar mentalitatea de tipul „timpul înseamnă bani” îi face pe mulți să se gândească de două ori dacă să mai petreacă o seară sau câteva momente de relaxare cu prietenii sau cu familia.

Vrei să știi dacă faci sau nu parte din categoria persoanelor workaholice? Iată câteva dintre caracteristicile care te vor ajuta să-ți dai seama de acest lucru.

Nu reușești să menții un echilibru între viața personală și cea profesională

Nu este ușor să menții un bun echilibru între viața profesională și cea personală. Însă când planurile personale sunt mereu eclipsate și puse pe locul doi din cauza orelor lucrate în plus, pentru un volum de muncă dincolo de cerințele rezonabile impuse de job, atunci apare evident un dezechilibru.

Sau dacă gândurile despre muncă sunt persistente și nu te părăsesc nici în timpul liber, este din nou un semnal de alarmă.

Nu îți dai pauze

O pauză poate să însemne un respiro de câteva minute departe de un proiect important sau poate să însemne o vacanță binemeritată după câteva luni de muncă. Ambele te ajută să ai o relație sănătoasă cu tine și cu cei din jur.

Dacă muncești constant fără să-ți dai un răgaz sănătos de la cerințele jobului, deadline-uri și colegi sau superiori dificili, acest lucru este un semn că s-ar putea să fii workaholic sau dependent de muncă.

Nu poți refuza task-urile suplimentare

Workaholicii nu spun „nu” unui volum mai mare de lucru și se arată mereu disponibili, simțind în permanență nevoia de a-și demonstra valoarea.

Dacă spui „da” fără să clipești și fără să te plângi când superiorii îți cer să lucrezi ore în plus în weekenduri sau să rezolvi task-uri suplimentare, acesta ar putea fi un semnal de alarmă că te afli sub „vraja” dependenței de muncă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy