Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Alimente și băuturi sănătoase care îți pot da dieta peste cap

Sursa foto: Pexels

Ce alimente „nevinovate” îți pot sabota dieta

Smoothie-urile, delicioasele fructe, nucile și semințele sunt mereu lăudate pentru beneficiile majore pe care le au pentru sănătate, și asta pe bună dreptate. Însă ele nu sunt inofensive când vine vorba despre diete.

Dacă ți-ai făcut planuri să scapi de câteva kilograme, și, în același timp iubești să mănânci sănătos, iată câteva alimente pe care trebuie să le consumi în porții mici pentru a nu-ți sabota obiectivul de a ajunge la greutatea dorită.

Avocado

Bogat în grăsimi sănătoase, multe minerale și vitamine, precum calciu, magneziu, fier, vitamina A, C, E, B6, B12, acest super-aliment poate fi inclus într-o mulțime de rețete delicioase. Mai mult, te va ajuta la menținerea senzației de sațietate, dar și la reducerea poftei de mâncare.

Nu trebuie să uităm totuși că fructul de avocado are și un conținut ridicat de calorii. Așadar, dacă urmezi o dietă, trebuie să ai grijă la cantitatea pe care o incluzi în meniul tău. În acest sens, unele recomandări sunt pentru doar 1/5 din fruct.

Ciocolata neagră

Când vine vorba de un dulce sănătos, ciocolata neagră – cu o concentrație cât mai mare de cacao (de cel puțin 70%), poate fi o alegere excelentă. Este o sursă bogată de antioxidanți, fier, potasiu, calciu, cupru și magneziu.

Acest aliment delicios conține, însă, grăsimi și zahăr, chiar dacă în cantități mai mici, așadar evită exagerările și limitează-te la unul sau două pătrățele, atunci când îți permite dieta.

Vinul roșu

Este bine cunoscut faptul că un consum moderat de vin roșu are beneficii considerabile asupra sănătății, ajutând chiar la încetinirea procesului de îmbătrânire, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Cu toate astea, atunci când te bucuri de un pahar de vin în timpul unei diete, este bine să știi că 150 ml din îndrăgita băutură rubinie sunt echivalentul a 130 de calorii.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy