Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți folosi asigurarea medicală din Germania în străinătate

Sursa foto: Pexels

Unde și cum se poate folosi asigurarea medicală în afara țării

Asigurarea medicală din Germania este valabilă în străinătate doar în cazuri limitate. Cei care sunt asigurați în sistemul de asigurări sociale din Germania, pot beneficia de acoperire medicală limitată pe parcursul călătoriilor în afara țării prin intermediul cardului european de asigurări de sănătate (European Health Insurance Card (EHIC)). Un astfel de card îți permite să primești asistență medicală de urgență în cadrul sistemelor naționale de sănătate din țările Uniunii Europene și din Spațiul Economic European, dar și în Elveția.

Cardul European de Asigurări nu este o alternativă la asigurarea de călătorie

În cazul în care călătorești în alte țări decât cele din UE și SEE sau ai nevoie de acoperire medicală extinsă, recomandarea este să optezi pentru achiziționarea unui pachet de asigurări medicale de călătorie, potrivit nevoilor tale. Astfel de asigurări îți oferă o gamă largă de servicii, incluzând tratamente și intervenții medicale, asistență medicală de urgență, evacuare medicală și repatriere. O atenție deosebită trebuie acordată termenilor și condițiilor, pentru a avea siguranța că activitățile planificate pe parcursul călătoriei sunt acoperite de pachetul de asigurare ales.

Ce trebuie să știi despre Cardul European de Asigurări de Sănătate

Cardul European de Asigurări de Sănătate (European Health Insurance Card (EHIC)) este un card ce atestă dreptul de asigurat într-unul dintre sistemele de asigurări sociale din statele membre ale UE, SEE sau Elveția, oferind acces la asistență medicală atunci când călătorești într-un alt stat membru.

Cardul poate fi obținut în mod gratuit de cetățenii din UE, SEE și Elveția, care au calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate din țara de origine. În cazul în care ai deja un card european de asigurări de sănătate, asigură-te că este valabil și actualizat înainte de a călători în străinătate, pentru a avea siguranța că poți beneficia de asistență medicală în caz de urgență.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy