
De ce nu ar trebui să omiți folosirea măștii
Chiar și numai gândul de a sta câteva minute în plus cu părul ud la duș, poate fi uneori destul de enervant. Însă masca se dovedește un produs de îngrijire esențial dacă îți dorești o podoabă capilară care să radieze de frumusețe și sănătate.
Spre deosebire de balsam, care are textură ușoară, putând fi folosit chiar zilnic, masca oferă un tratament intensiv; pătrunde mai bine în șuvițele de păr, contribuie la refacerea firelor deteriorate și previne ruperea acestora.
Este produsul al cărui ajutor nu-l poți ignora în lupta pentru tratarea firelor de păr uscate și deteriorate, dar nici în rutina de îngrijire a unui păr care necesită o hrănire profundă.
Cum alegi masca de care are nevoie părul tău
Dacă este aleasă în funcție de tipul de păr și nevoile specifice ale acestuia, masca poate face minuni pentru podoaba ta capilară.
O mască intens hrănitoare este vitală, spre exemplu, pentru rutina de îngrijire a părului deshidratat și deteriorat în urma vopsirii sau tratării chimice. Aceasta va contribui la păstrarea culorii și a vitalității părului. Pentru condiționare profundă, sunt ideale măștile ce au în componență ingrediente precum uleiul de măsline, camelina sau nuca de cocos.
Înainte, însă, de a investi în diferite produse, cel mai bine este să te sfătuiești cu hairstylist-ul tău. În felul acesta, vei ști exact ce tip de daune ar trebui să ai în vedere, dacă sunt de natură chimică sau sunt doar leziuni de suprafață. Tot sfatul profesionistului te va ajuta cel mai bine pentru a ști cât de des ar trebui să folosești masca și în ce cantitate, pentru a obține rezultatele dorite.
Măștile naturale
Dacă iubești să-ți prepari acasă produse pentru îngrijire, bucură-te de experiența aplicării unei măști naturale. De exemplu, o mască din ulei de cocos și miere poate fi excelentă pentru părul deteriorat, o mască din banane, miere și iaurt poate îmblânzi părul electrizat, iar o mască cu lămâie și ou te va ajuta să ții în frâu părul cu tendințe de îngrășare.