Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți face față mai ușor zilelor caniculare

Sursa foto: Pexels

Trucuri mici pentru a rezista temperaturilor mari

Fie că ne place, fie că nu ne place, frumusețea și energia colorată a verii vine la pachet și cu momentele mai puțin plăcute ale zilelor caniculare.

Deși nu putem controla intensitatea căldurii pe care o revarsă razele soarelui, putem influența modul în care o resimțim.

Iată câteva mici trucuri care te vor ajuta să ții piept mai ușor perioadelor caniculare ale verii.

Uleiul de mentă

Mentolul pe care îl conține uleiul de mentă are efect răcoritor, fiind ideal pentru zilele călduroase. Poartă cu tine o mică eșarfă sau batistă pe care ai aplicat înainte câteva picături de ulei de mentă. Inspiră din când în când aroma uleiului pentru a te bucura de efectul revigorant.

Porții de mâncare mici și dese

Pentru digestia unor cantități mai mari de mâncare este nevoie și de mai multă energie, iar în corp este generată mai multă căldură. Așadar, alege să consumi mai puțină mâncare, dar la intervale mici de timp.

Răcoritoare mai puțin reci

Ține-te departe de băuturile foarte reci. Consumarea acestora îți va scădea brusc temperatura corpului, iar organismul va contracara acest lucru producând căldură. Astfel, vei ajunge în final să te încălzești și mai tare.

Dușuri cu apă călduță

Alege să te răcorești „în doze mici”, folosind apă călduță pentru băi sau dușuri.

Deși poate ești tentat să faci un duș rece, trebuie să ai în vedere faptul că acesta îți poate stimula corpul să producă apoi mai multă căldură. Dacă ții cu orice preț să te bucuri de un duș rece, cel puțin termină-l folosind apă caldă.

Un batic sau o eșarfă udă

Poartă pe cap un batic ud sau o eșarfă umezită în apă rece. Prin evaporarea apei, poți scăpa de excesul de căldură, bucurându-te mai mult de timpul petrecut în aer liber.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy