Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce schimbări se produc în privința bancomatelor în Germania

Sursa foto: Pexels

Atacuri în creștere asupra bancomatelor

În colaborare cu oficiali din Franța și Belgia, și de la Europol, Germania face eforturi în combaterea criminalității împotriva ATM-urilor.

Încă de anul trecut, Asociația Federală a Băncilor Germane a anunțat luarea unor măsuri în acest sens, restricțiile fiind în creștere pentru retragerile în numerar.

Hoții aruncă bancomate în aer zilnic, astfel de atacuri crescând cu peste 40% comparativ cu anul 2019, conform Ministerului de Interne.

Având în vedere că astfel de atacuri pun viața în pericol, Nancy Faeser, ministrul de Interne german, a solicitat băncilor luna trecută intensificarea măsurilor de siguranță pentru bancomate.

Ce măsuri iau băncile

Reticente în adoptarea unor măsuri generale, băncile susțin abordări diferite în funcție de caz și riscul de securitate individual. „Locaţii diferite vin cu riscuri diferite. În prezent, nu există o soluţie unică pentru toate” a declarat un purtător de cuvânt al Deutsche Kreditwirtschaft.

„Dacă nu se poate asigura protecția sporită, dezmembrarea este o opțiune,” au declarat cei de la asociația Giro, care alături de Băncile de Economii din Germania au verificat dacă un bancomat ar putea fi păstrat prin luarea unor măsuri de protecție suplimentare.

Decizia multor bănci este pentru limitarea programului de lucru. De exemplu, la băncile Raiffeisen, Volksbanks, casele de economii și alte instituții financiare din zona rurală, clienții nu vor mai putea retrage numerar în intervalul 23:00 PM – 6:00 AM.

De unde se poate retrage numerar pe timpul nopții

În general, pe timpul nopții, bancomatele sunt folosite rar de clienți, înregistrându-se în medie aproape 30 de retrageri de numerar într-un oraș mic.

Pentru cazuri urgente, clienții care au nevoie de numerar pot merge la sucursale accesibile din stradă. O altă variantă sunt benzinăriile, la Shell, de exemplu, existând posibilitatea retragerii de numerar la casă pentru clienții Deutsche Bank, Postbank, Hypo Vereinsbank și Commerzbank. De asemenea, în multe locații Aral sunt bancomate ING DiBa, iar în alte stații precum OMV, Jet, Tamoil sau Avia, clienții pot găsi bancomate chiar în zona de intrare.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy