Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Rețete simple și rapide pentru momente delicioase

Sursa foto: Pexels

Idei pentru gustări irezistibile

Momentele petrecute cu cei dragi nu sunt suficient de colorate dacă nu sunt combinate cu o mică gustare.

Fie că îți dorești să-ți surprinzi prietenii cu mici delicii culinare, sau pur și simplu vrei să împarți cu familia bucuria unui dulce preparat în casă, iată câteva idei de rețete super simple pe care le poți pune rapid în aplicare.

Clătite fabuloase

Ce poate fi mai bun pentru a-ți potoli pofta de dulce decât o clătită apetisantă? În primul rând, asigură-te că ai la îndemână 3 ouă, 300 ml de lapte, 125 g făină, 50 g unt, 20 g zahăr, un praf de sare și puțină esență de vanilie.

Apoi, pune laptele la încălzit cu untul și un strop de esență de vanilie. Separat, se bat ouăle spumă cu zahărul (2-3 minute la viteză mare), iar la final se adaugă sarea. Făina se încorporează câte puțin, la viteză mică, după care se toarnă în fir subțire și amestecul de lapte cu unt. Acum aluatul fin este gata și poți trece la prăjirea clătitelor, fără a avea nevoie de ulei.

Biscuiți cu mere savuroși

Dacă ești mare fan al gustărilor rapide, trebuie să încerci aceste delicii de biscuiți cu mere. Vei avea nevoie de 370 g făină, 120 g zahăr, 20 ml ulei, un praf de sare, un plic de praf de copt, 2 ouă, 120 g unt, 2 sau 3 mere și o esență de vanilie.

Zahărul și untul se mixează împreună. Se amestecă în continuare adăugând și sarea, treptat câte un ou și apoi uleiul și esența de vanilie. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt în două tranșe, iar când aluatul este gata se adaugă și merele tăiate cubulețe. Biscuiții se modelează în biluțe mici care se dau la cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru aproximativ 22 de minute.

Dacă vrei să te asiguri că nu-ți scapă nici un detaliu, poți urmări rețeta video aici.

Savurează micile minunății, care se topesc în gură, într-o zi rece alături de o ceașcă aburindă de ceai aromat, sau aranjează-le într-un platou vesel, alături de puțină ciocolată și câteva fructe mici, colorate, precum afine, zmeură sau căpșuni.

Vafe apetisante

O altă idee de super gustare rapidă sunt vafele, iar o rețetă reușită o poți găsi aici. Vei avea însă nevoie și de un aparat de făcut vafe/gofre.

Desigur, un ingredient care nu trebuie să lipsească, indiferent de preparat, este voia bună cu zâmbet. Așadar, nu uita să-l adaugi la fiecare rețetă pe care o pregătești.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy