Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Când este recomandat să mănânci fructe în timpul zilei

Sursa foto: Pexels

Dimineața sau după-amiaza?

Consumul de fructe ocupă un loc foarte important pe lista de recomandări din partea medicilor, datorită beneficiilor multiple asupra sănătății.

Însă, în ceea ce privește momentul zilei în care ar fi benefic consumul fructelor, părerile sunt împărțite. După unele teorii, după-amiaza ar fi momentul cel mai bun, iar conform altora, dimpotrivă, dimineața ar fi cel mai indicat. Un alt aspect mult disputat este și dacă fructele ar trebui consumate pe stomacul gol sau nu.

Ce au de spus nutriționiștii

„Nu există momente bune sau proaste pentru a mânca fructe. Sunt sănătoase și hrănitoare, prin urmare sunt bune în aproape orice moment al zilei. Le puteți consuma pe stomacul gol sau după un mic dejun. Dacă ați avut o masă grea, este recomandat să păstrați un decalaj ușor de timp” a declarat dr Rupali Datta.

Susținerea unor experți, conform căreia fructele ar trebui consumate doar pe stomacul gol, se bazează pe argumentul că fructele pot încetini digestia, dacă sunt consumate în timpul mesei, și rămân mai mult decât de obicei în organism, ceea ce poate provoca disconfort și gaze.

Pe de altă parte, dacă sunt mâncate pe stomacul gol, fructele pot să agraveze producția de acid în stomac, spun unii specialiști. Există, însă, studii care demonstrează că nu toate fructele provoacă probleme dacă sunt consumate pe stomacul gol.

Consumul mare de citrice, de exemplu,  pe stomacul gol, poate crește producția de acid în stomac, iar fructele precum portocalele și guava, care conțin fibre dure, pot să încetinească sistemul digestiv, conform medicool.

Deși nu există momente bune sau rele în ceea ce privește mâncatul fructelor, „persoanele care suferă de răceală sau de aciditate severă ar trebui să evite citricele pe stomacul gol”, susține dr Dhanvantri Tyagi.

Chiar dacă nu există un moment ideal pentru a mânca fructe, este totuși sigur că fructele sunt un plus uriaș pe care îl poți adăuga alimentației tale. Așadar, asigură-te că adaugi zilnic în meniul tău un fruct delicios, experimentând diferite tipuri de fructe pentru a te bucura de bogăția de minerale și vitamine esențiale pe care acestea le conțin.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy