Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce reduceri uriașe pot avea tinerii din Spania la transportul public

Sursa foto: Pexels

Vară generoasă cu reduceri de până la 90%

Dacă ai naționalitate spaniolă sau provii dintr-o altă țară UE, însă locuiești în Spania, și ai între 18 și 30 de ani, poți beneficia în vara aceasta de reduceri uriașe la transportul în comun.

Fie că este vorba despre călătorii cu trenul, autobuzul sau interrail, poți solicita o reducere de până la 90%, care se va aplica în perioada 15 iunie-15 septembrie pentru prețul biletelor simple sau dus-întors.

Cum se fac înscrierile

Solicitarea dreptului de a beneficia de reducere se face după înregistrarea pe site-ul mitma.gob.es, al Ministerului Transporturilor.

Pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de eligibilitate, este recomandat ca înregistrarea pe site să fie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de realizarea primei achiziții. Ulterior, se va primi un cod care va trebui furnizat companiei de la care se achiziționează biletul, pentru aplicarea reducerii.

Înscrierea pe site-ul mitma.gob.es se poate face folosind certificatul electronic Cl@ve, sau prin introducerea datelor personale (nume, prenume, data nașterii, naționalitate), a numărului DNI, cu data de valabilitate a acestuia, și a numărului din Registrul Cetățenilor Uniunii Europene.

Care sunt reducerile oferite

Pentru călătoriile efectuate între 15 iunie și 15 septembrie 2023, Renfe Viajeros va aplica pentru prețul abonamentelor Interrail (Interrail Global Flexible, pentru 10 zile în 2 luni), achiziționate de pe site-ul său, o reducere de 50%.

Reducerea de 90% se va face pentru prețul biletelor simple și al celor dus-întors, în cadrul serviciilor de transport feroviar pe distanțe medii, dar și pentru prețul serviciilor de transport cu autobuzul, oferite de compania de stat. În cazul serviciilor Avant, se va aplica o reducere de 50% pentru biletele simple și dus-întors.

Ministerul poate retrage de la beneficiari codul primit pentru aplicarea reducerilor în urma utilizării necorespunzătoare a biletelor reduse (după șase abuzuri înregistrate).

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy