Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Gustări care îți dau boost-ul de energie necesar în zilele reci

Sursa foto: Pexels

Ce poți ronțăi când ai nevoie de un plus de energie

Ceea ce consumăm se reflectă inevitabil în mai multe aspecte din viața noastră, fie că realizăm acest lucru sau nu.

Atunci când ronțăim ceva dulce, spre exemplu, ne simțim mai bine dispuși, mai energici și lucrăm poate chiar mai eficient. Și asta nu doar pentru că nivelul de zahăr din sânge crește, ci și pentru că bucuria gustului ne poate trezi amintiri foarte dragi, precum cele din copilărie.

Pentru o gustare sănătoasă, nutriționiștii recomandă în general iaurturile, legumele sau fructele. Dacă, însă, îți place să încerci și alte gustări sănătoase și delicioase, care să-ți dea un boost de energie, iată câteva idei care îți vor fi de ajutor.

Energy balls preparate acasă

Dacă îți dorești să experimentezi și să-ți creezi propria gustare sănătoasă, poți prepara bulgărași care îți oferă energie dintr-un mix de fulgi de ciocolată, ovăz, miere și migdale. Păstrează la frigider bilele modelate din amestecul rezultat și bucură-te de un boost de energie în momentele dificile.

Migdale delicioase

O porție de câteva migdale, în jur de 20 de sâmburi, îți va asigura aproape jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina E.

În plus, pe lângă faptul că migdalele sunt o gustare foarte gustoasă și hrănitoare, consumul acestora scade riscul dezvoltării bolilor vasculare și ajută la menținerea sub control a colesterolului, datorită grăsimilor sănătoase pe care le conține.

Ciocolată neagră cu o concentrație de cacao de minimum 70%

Datorită bogăției de nutrienți, ciocolata amăruie poate fi un aliat puternic atunci când vine vorba de susținerea performanței.

Cafeina și concentrația de zahăr pe care le conține te pot ajuta să ai mai multă energie și să-ți păstrezi concentrarea. Iar magneziul pe care îl conține ciocolata neagră va contribui la diminuarea stresului.

Așadar, ține aproape câteva pătrățele de ciocolată amăruie pentru momentele în care simți că ți s-au descărcat bateriile.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy