Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cu îndulcitor natural să alegi pentru înlocuirea zahărului

Sursa foto: Pexels

Alternative naturale pentru îndulcirea preparatelor

Desertul sau băutura dulce preferată poate fi aliatul perfect care să te susțină când ai o pasă proastă sau să te motiveze să depășești mai ușor situațiile dificile.

Însă, de cele mai multe ori, zahărul este nelipsit din acești „aliați dulci”, irezistibili, iar acest „drog alb” vine la pachet cu o mulțime de probleme pentru sănătate, putând chiar să provoace dependență.

Dacă îți dorești pe cât posibil să limitezi aportul de zahăr și să optezi pentru cel mai bun îndulcitor natural pe care să-l folosești pentru băuturile și prăjiturile preferate, descoperă în continuare care este recomandarea specialiștilor în acest sens.

Folosește siropul de ștevie pentru îndulcirea cafelei

Cafeaua se numără printre cele mai îndrăgite băuturi la nivel global, fiind aproape nelipsită din viața multor persoane.

De multe ori, aceasta este îndulcită cu zahăr. Iar dacă alături de ceașca de cafea îndulcită preferi să savurezi și o prăjitură sau câteva bucățele de ciocolată, deja creezi o combinație cu un aport de zahăr crescut considerabil, putând foarte ușor să se transforme într-un exces periculos pentru sănătate.

Un mod simplu de a-ți îndulci mai sănătos cafeaua este folosirea zahărului brun, considerat o alegere mai puțin dăunătoare decât zahărul alb.

Iar pentru înlocuirea completă a zahărului, specialiștii recomandă siropul de ștevie, care este gustos, dulce și are puține calorii. O alternativă sănătoasă pentru îndulcirea cu zahăr a cafelei poate fi și siropul de arțar.

Alege pudra de ștevie pentru îndulcirea preparatelor

Înlocuiește zahărul folosit pentru prăjituri cu un îndulcitor natural și foarte sănătos: pudra de ștevie. Aceasta are numeroase beneficii pentru sănătate, putând ajuta la menținerea greutății  sau  reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Conform specialiștilor o linguriță de pudră de ștevie are un grad de îndulcire echivalent unei căni de zahăr.

În plus, poți folosi această pudră și pentru îndulcirea băuturilor preferate și a altor preparate.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy