Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți transforma calitatea de a fi introvertit într-un atu la interviu

Sursa foto: Pexels

Sfaturi pentru folosirea superputerii de a fi introvertit

Este posibil să câștigi într-un proces de recrutare ca introvertit, într-o lume în care abilitățile de comunicare sunt poziționate pe un piedestal, alături de interacțiunile sociale?

Dacă te gândești de multe ori că e inutil să-ți faci speranțe că te poți evidenția la interviul de angajare, din cauză că ești o fire puțin mai retrasă, iată în continuare cum poți transforma asta într-un avantaj în fața recrutorilor pentru a-i impresiona.

Pregătește-te pentru a fi bine informat

O pregătire temeinică este bineînțeles esențială pentru orice interviu, însă în cazul persoanelor introvertite ea poate cântări mult mai mult în trecerea cu brio de întrevederea cu recrutorii.

Informează-te bine despre istoria și valorile companiei și citește cu atenție descrierea postului pentru a lega abilitățile și experiența pe care le deții cu ceea ce caută compania în candidatul ideal.

Cu cât te simți mai pregătit și „cu temele făcute”, cu atât vei putea fi mai relaxat și încrezător. Ia în considerare și simularea interviului cu un prieten pentru a-ți crește încrederea în forțele proprii.

Transformă tăcerea într-un avantaj

Persoanele introvertite au calitatea de a fi buni ascultători. Dacă ai tendința de a asculta mai mult decât a vorbi, gândește-te la acest lucru ca fiind un atu. Abilitățile tale de ascultare te vor ajuta să adresezi recrutorilor întrebările relevante și să răspunzi la obiect, fără a plictisi cu detalii inutile.

Prezintă-ți experiența în mod inteligent

Fii pregătit pentru momentul în care poate ți se va cere să dai exemple concrete din experiența pe care ai acumulat-o la alte joburi. Aplicând tehnica ingenioasă „Situation -Task  – Action – Result” (STAR), vei putea să prezinți totul concis și clar, demonstrându-ți față de angajator abilitățile de gândire logică și soluționare a problemelor.

Îmbrățișează-ți autenticitatea

Autenticitatea este prețioasă. Așadar fii sincer și autentic în conversația cu recrutorul, fără a încerca să pari altcineva decât ești. Angajatorii valoroși apreciază abilitatea și curajul de a fi tu însuți, de a fi autentic, ca pe o dovadă că ești o persoană deschisă spre învățare și dezvoltare.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy