Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce beneficii îți poate aduce mersul la plajă

Sursa foto: Pexels

„Ingredientele” pentru terapie la malul mării

Petrecerea timpului în natură aduce o sumedenie de beneficii, fiind esențială pentru sănătate și menținerea stării de bine. Iar mersul la plajă este unul dintre cele mai plăcute moduri de a te bucura de terapia pe care o oferă natura.

De la nisipul moale și sunetele valurilor și până la briză și apă, cu bogăția ei de minerale binefăcătoare, ieșirile la plajă pot fi foarte benefice fizic, dar și emoțional.

Nisipul

Mersul desculț pe nisipul moale îți oferă relaxare și sporește starea de bine, reducând stresul și conectându-te la frumusețea naturii. Spune „da” plimbărilor lungi pe malul mării, bucurându-te din plin de nisipul fin care acționează ca un exfoliant natural, dar și ca masaj pentru tălpile tale.

Presupunând mai mult efort decât mersul pe o suprafață tare, mersul pe nisip te ajută și să arzi mai multe calorii.

Sunetele

Simfonia mării și a oceanului are darul de a-ți transmite sentimentul de pace și echilibru. Sunetele valurilor liniștesc, relaxează creierul și sporesc capacitatea de înțelegere.

Așadar, încearcă o ieșire la malul mării pentru a-ți limpezi gândurile și a găsi soluții noi, acompaniat de muzica binefăcătoare a apei.

Briza

Briza mării sau cea oceanică vine și ea cu beneficii neprețuite pentru sănătate. Aerul sărat de la mare, încărcat cu ioni negativi, te ajută să ai un somn mai bun, îmbunătățește absorbția oxigenului, echilibrând în același timp nivelurile așa numitului hormon al fericirii, serotonina.

Apa

Cu bogăția ei de minerale, apa mării sau a oceanului poate ajuta în tratarea unor afecțiuni ale pielii precum psoriazisul. Sinuzita și congestia nazală sunt alte probleme care pot fi ameliorate dacă petreci timp în apropierea apei.

Iar dacă ești un iubitor al înotului, te poți bucura cu atât mai mult de apă, având parte și de exercițiul fizic atât de benefic sănătății mintale.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy