Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cât de bine trebuie să cunoști limba pentru obținerea cetățeniei germane

Sursa foto: Pexels

Cunoașterea limbii germane este obligatorie 

Germania oferă oportunități profesionale excelente, o calitate superioară a vieții și unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume.

Astfel, nu întâmplător ocupă și un loc fruntaș în alegerile românilor în ceea ce privește oportunitățile internaționale.

Iar pentru cei care doresc să obțină cetățenie germană, lucrurile nu sunt chiar atât de simple.

Conform legii, naturalizarea este luată în considerare doar dacă solicitantul cunoaște suficient limba germană (nivelul B1, potrivit Cadrului Comun European Comun de Referință pentru Limbi).

În cazul în care nu deții niciun document care să-ți ateste abilitățile lingvistice, autoritățile îți oferă posibilitatea de a-ți demonstra cunoștințele prin susținerea unui test în cadrul unui centru de educație sau la un interviu. Promovarea testului de naturalizare va constitui dovada necesară că deții suficiente cunoștințe de limbă germană.

Care sunt excepțiile de la cerințele privind cunoașterea limbii

Cei care solicită primirea cetățeniei germane, însă nu pot să îndeplinească cerințele privind competențele lingvistice din cauza vârstei, bolii sau a unei dizabilități psihice sau fizice, nu sunt obligați să facă dovada cunoștințelor de limbă pe care le dețin.

Excepții apar, spre exemplu, și în cazul solicitanților analfabeți  sau a celor care au vârsta de peste 60 de ani și care au 12 ani de rezidență legală, cel puțin. Pentru cei în cazul cărora naturalizarea este în interes public, de asemenea, apar excepții.

Pentru copii, competențele lingvistice pot fi dovedite prin prezentarea unui raport școlar sau certificat corespunzător.

Documente care te ajută să demonstrezi competențele lingvistice

Printre documentele care pot demonstra că ai suficiente cunoștințe de limbă pentru naturalizare se numără diplomele de limba germană și certificatele obținute în urma finalizării cu succes a unui curs de limbă (ca parte dintr-un curs de integrare, potrivit legii privind rezidența).

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy