Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce plante îți pot face casa mai răcoroasă pe timpul verii

Sursa foto: Pexels

Plante decorative pe care să le ții aproape vara

În zilele călduroase este bine venită orice sursa de răcoare sau metodă de a face temperaturile să scadă.

O soluție foarte practică și prietenoasă cu sănătatea, la care puțini s-ar gândi, este decorarea căminului cu plante care au capacitatea de a absorbi căldura.

Iată câteva dintre aceste plante care, pe lângă faptul că îți înfrumusețează casa, împrospătează mediul în care locuiești, contribuind astfel la menținerea stării tale de bine.

Ficusul

Cu frunze generoase, mereu de un verde strălucitor, ficusul nu este doar o idee excelentă pentru decorarea casei. Acesta este și un aliat de nădejde când vine vorba despre răcorirea și purificarea aerului din încăperi, eliberând mult oxigen, dar și umiditate, prin intermediul porilor care se află pe suprafața interioară a frunzelor.

În plus, este un arbust ușor de întreținut. Trebuie doar să știi că iubește lumina indirectă și solul umed, însă nu în exces.

Limba soacrei

Sansevieria Trifasciata, cunoscută și sub numele de Limba soacrei sau Săbiuța, datorită frunzelor lungi și foarte ascuțite, este o plantă care poate da cu ușurință un plus de frumusețe și prospețime căminului tău.

Mai mult decât atât, purifică aerul și reglează temperatura, având capacitatea de a absorbi căldura. În ceea ce privește îngrijirea, este o plantă deloc pretențioasă, fiind rezistentă chiar la condiții nefavorabile precum apă și lumină puțină, dar și aer uscat.

Pothos

Denumită și planta telefon sau Pothos, Epipremnum Aureum oferă cea mai simplă modalitate de a-ți decora atât casa, cât și biroul. Cu frunze în formă de inimă, de un verde vibrant, cu inserții galbene, această minunată plantă atârnătoare va oferi locuinței tale un vibe fresh, exotic.

Dar asta nu este tot, Pothos poate regla temperatura și are capacitatea de a absorbi vaporii toxici, având calități extraordinare de purificare a aerului din casă.

Crinul Păcii, Feriga de Boston, Aloe Vera, Palmierul Areca sau Ficusul Benjamina sunt alte plante recunoscute pentru capacitatea lor de a răcori încăperile.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy