Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce beneficii îți poate aduce deținerea unui animal de companie

Sursa foto: Pexels

De ce merită să ții aproape un prieten necuvântător

Includerea unui animal de companie în familie vine cu o mulțime de responsabilități, însă și recompensele sunt pe măsură.

Sunt studii care arată că animalele de companie aduc un mare plus în viața celor care le îngrijesc, contribuind în mai multe feluri la menținerea sănătății.

Descoperă în continuare care sunt câteva dintre marile avantaje pe care ți le poate aduce deținerea unui animal de companie.

Diminuarea anxietății și a stresului

S-a dovedit că petrecerea timpului alături de animalele de companie și interacțiunea cu acestea ajută la eliberarea de endorfine și reducerea nivelului de cortizol, așa numitul hormon al stresului.

Joacă-te cu pisica sau câinele tău ori de câte ori ocazia, pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și a diminua stările de anxietate și stresul. Plimbă-ți degetele prin blana lor mătăsoasă și plăcută la atingere și te vei bucura cu siguranță de o stare de calm și relaxare.

Combaterea izolării sociale și a singurătății

Compania pe care o oferă animalele se poate dovedi de neprețuit atunci când vine vorba de singurătate.

Aceasta nu doar că diminuează sentimentul de singurătate, dar și facilitează interacțiunea cu alți oameni și încurajează dezvoltarea prieteniei.

O plimbare prin parc alături de prietenul tău necuvântător poate fi o ocazie excelentă de a socializa cu alți iubitori de animale care se bucură la fel ca și tine de timpul petrecut cu amicul lor blănos.

Dezvoltarea responsabilității

Îngrijirea unui mic prieten necuvântător te ajută fără doar fi poate să-ți îmbunătățești calitatea de a fi responsabil.

Este o responsabilitate pe care ți-o iei pentru câțiva ani buni de a hrăni o ființă vie, a-i asigura un cămin, îngrijirea necesară, dar și afecțiune și o bună parte din timpul tău în fiecare zi.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy